Klop: Rezervišete nam hotel u Istanbulu

0
603
Foto: Twitter/@LFC

Menadžer Liverpula Jirgen Klop i dalje veruje da je plasman u finale Lige šampiona neka vrsta uspeha.

On veruje da će njegova ekipa i naredne sezone igrati u finalu, u Istanbulu i poručio je na konferenciji posle meča da mu rezervišu hotel.

U svlačionici posle utakmice niko ne misli da je ovo bila sjajna sezona. Za to je potrebno da prespavamo noć. Osećaj je drugačiji. Nije loše igrati u finalu.  To je neka vrsta uspeha, ne uspeh koji želite. Imam jak osećaj da ćemo se vratiti. Momci su takmičarski nastrojeni. Ovo je izvanredna grupa. Imaćemo izvanrednu grupu i naredne sezone. Gde je finale sledeće sezone? Istanbul? Rezervišite hotel – rekao je Klop i nastavio:

Imali smo mnogo više šuteva, mnogo više u okvir gola, ali je najvažnija statistika na strani Reala. Ali, želim da vas uverim da neću da ispadne da ne čestitam Realu, uradio sam to sad i čestitao sam im na terenu lično. Oni su dali gol, mi nismo, to je najlakše objašnjenje u svetu fudbala, to i najviše boli, ali moramo da poštujemo to. Ovaj tim Real Madrida ima najveće iskustvo u Ligi šampiona, a sada imaju i najtrofejnijeg trenera. I zato na utakmici protiv Real Madrida, tako zatvorenoj i tvrdo, kada imaš 24 udaraca ka golu, moraš da daš jedan od njih, jednostavno je. Kurtoa je imao tri svetske odbrane, Real je zaslužio da pobedi, očigledno.

Klopova ekipa je imala 24 udaraca na gol, od kojih devet u okvir, ali nije uspela da savlada golmana Tiboa Kurtou. Beligijanac je oborio rekord po broju odbrana u jednom finalu Lige šampiona i bio igrač utakmice.

Kada je golman igrač utakmice, to znači da nešto nije u redu. Pokazuje kakav je odnos snaga, ali ne i pravi rezultat. Igrali smo dobru utakmicu, ne savršenu. Mislim da savršena utakmica nije moguća protiv protivnika sa dubokom formacijom kao što je igrao Real. Imali smo mnogo šuteva, ali ne najčistijih. Kurtoa je imao dve odlične odbrane. Primili smo gol posle ubacivanja, Valverde je želeo da šutira, Vinisijus je bio tamo i to je to. Momci su sve pokušali, posebno kad su gubili, onda smo zaigrali kako smo želeli da igramo. Naši vezni igrači su bili preduboko, to je pretnja kod kontranapada. Želeli smo da budemo hrabriji u drugom poluvremenu. To smo rekli u poluvremenu. Morali smo da budemo direktniji, a ne da kružimo – zaključio je Klop.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here