Klop i Pep isterali svoje – Premijer liga promenila raspored

0
245
klop i gvardiola
Foto: Twitter/@ManCity/@LFC

Uspeli su! Pep Gvardiola i Jirgen Klop su bili najglasniji kada se vodila priča o zgusnutom rasporedu Premijer lige za vreme praznika i konačno dobili ono što su tražili.

Zbog veoma promenjenog raposporeda usled Svetskog prvenstva, nezvanično najjača liga na svetu će smanjiti broj utakmica koje će se igrati za vreme Božića i Nove Godine.

Današnji raspored za narednu sezonu neće imati mečeve koji će se igrati između dva pomenuta praznika, što je inače bio slučaj u prethodnim sezonama. Klubovi su često igrali po tri meča u svega sedam dana što je najviše smetalo nemačkom i španskom menadžeru.

Ipak, ove godine ćemo gledati fudbal samo za Boksing Dej (26. decembar) i nakon toga 1. januara. Mečevi koji su se inače igrali 29. se neće igrati dok će se FA kup igrati kao i do sada 7. januara.

Za ovo su najzaslužniji Gvardiola, Klop i Asocijacija Profesionalnih Fudbalera. Svi oni su dali svoje predloge organizaciji Premijer lige da se smanji broj mečeva u tom periodu jer se igrači vraćaju sa Svetskog prvenstva i sa manje mečeva će im biti lakše da se vrate u klupski ritam mečeva.

Geret Sautgejt je takođe istakao svoju zabrinuost vezanu za raspored za narednu sezonu. Neki od igrača će imati svega tri nedelje za odmor jer nova sezona kreće već 6. avgusta.

Premijer liga i sve ostale top lige će praviti pauzu od 13. novembra pa sve do 25. decembra zbog Svetskog prvensta u Katru. Sautgejt je takođe nedavno otkrio i kako je Fudbalska Asocijacija Engleske poslala molbu Premijer ligi da ne zakazuju međusobne mečeve “velike šestorke” za poslednje kolo pred Mundijal. Liga je ispunila i taj zahtev.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here