Istorija se piše večeras u FA kupu: Menadžer Kanvija, uz pomoć bivšeg kluba, režira novo iznenađenje?

0
1279
kanvi ajsland
Photo: Twitter/DavidPo19777840

Večeras (20.45) se kompletira druga runda FA kupa.

Tokom vikenda imali smo neke neverovatne rezultate. Šestoligaš Čorli, o kome smo pisali, eliminisao je Piterboro Junajted kao gost. Marin, osmoligaš, pobedom protiv Havanta obezbedio je plasman u treću rundu.

Od 14 niželigaša, timova iz pete lige i niže na fudbalskoj piramidi, samo tri je obezbedilo plasman u naredno kolo: Stokport Kaunti, Čorli i Marin. Večeras im se pridružuje i četvrti.

Na Park Lejnu u Kanviju, domaći Kanvi Ajsland, član osme lige, dočekuje petoligaša Boram Vuda. Šta god večeras da se desi, istorija će biti ispisana.


Canvey Island – Boreham Wood 1X – Osmoligaš ide dalje!


Ukoliko Boram Vud trijumfuje, to će im biti prvi plasman u treće kolo FA kupa u istoriji. Ovo im je četvrti put da su došli do drugog kola u poslednjih 50 godina. Kanvi Ajsland pobedom ispisuje drugu istoriju. Oni su već okusili slast treće runde. Bilo je to još davne 2001/02 sezone. Međutim, njihovom pobedom osma liga bi po prvi put u istoriji imala dva tima u trećem kolu!

Menadžer Kanvi Ajslanda Mark Bentli, dobio je pomoć komšijskog kluba za večerašnju utakmicu.

Kanvi Ajsland je iz Eseksa, odakle je i Sautend Junajted, pritom Bentli je tokom profesionalne karijere dve godine proveo na Ruts Holu. Kako je Boram Vud, njihov večerašnji rival, u prošloj rundi eliminisao upravo Sautend, Bentli je kontaktirao svoju bivšu ekipu i od njih dobio detaljne analize svog današnjeg rivala.

Svi iz Sautenda bili su sjajni. Njihov tim analitičara poslao nam je mnogo materijala, sve su mi lepo spremili, tako da imam sve potrebne snimke. Ima tu dosta skautinga i video sam mnogo toga interesantnog. Boram Vud će nam naneti mnogo problema, ali mi želimo da što duže ostanemo u utakmici i nanesemo im probleme.

Problem za Kanvi Ajsland je što oni nisu četiri nedelje odigrali nijednu takmičarsku utakmicu, jer su sezone u sedmoj i osmoj ligi prekinute zbog korona virusa. Poslednju utakmicu odigrali su 7. novembra u prethodnoj rundi FA kupa.

Nastavili smo sa dva treninga nedeljno i odigrali smo nekoliko pripremnih utakmica. Prošle nedelje igrali smo protiv Čelmsforda, a u subotu protiv Dag & Reda. Boram Vud je veliki favorit, ali i mi imao dobar tim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here