Kako je Venger ukrao završen transfer Totenhemu? “Pevci” su igraču platili čak i taksi da ode!

0
2568
Foto: Twitter/@premierleague

“Krađe” već završenih pojačanja nisu nešto što se tako često dešava u svetu fudbala. Dešavalo se to i ranije kao što se dogodilo i u ovom prelaznom roku. Totenhem je preoteo Arnauta Danžumu Evertonu iako je Holanđanin već odradio slikanje za promociju i medicinske preglede.

Ipak, nisu “pevci” imali istu sreću 1997. godine. Tada su oni bili ti koji su verovali da završavaju veliko pojačanje u vidu Emanuela Petita. Fracuz je bio u Londonu na razgovoru sa predsednikom Totenhema, Alanom Šugarom. Posao je maltene bio već gotovo ali je Arsenal načuo da je Petit u gradu.

Arsen Venger je samo godinu dana pre toga postao trener “tobdžija” i upravo na njegovo insistiranje, Emanuel je pristao na razgovor sa njim. Ipak je Venger bio taj koji ga je promovisao u Monaku.

Petit je završio razgovor sa Šugarom i rekao kako mu je potrebno još nekoliko dana da razmisli. Predsednik Totenhema je mislio da je sve završeno i da je ostao samo još potpis igrača. Tako su mu “pevci” platili taksi do hotela ali je francuski fudbaler imao drugačije planove.

Taksijem je otišao do kuće Arsena Vengera gde ga je čekao i zamenik predsednika Arsenala, Dejvid Din. Navodno sam razgovor nije predugo trajao jer je Petit shvatio da bira između borbi za titulu i borbi za opstanak u Premijer ligi. Tako je u Vengerovoj kući pao dogovor za transfer vredan 3,5 miliona funti.

Bio je to prvi put da sam upoznao Dejvida Dina i Totenhem mi je čak platio taksi da odem do njih. Sada je to već legenda. Znao sam da je rivalstvo u pitanju ali ne toliko veliko. Din obožava ovu priču i rado je prepričava i dan danas – izjavio je Petit 2018. godine.

Njegovim transferom je i zvanično započela Vengerova revolucija na Hajberiju. Za njim su stigli i Žil Grimaldi i Nikolas Anelka.

Na kraju svoje prve sezone, Petit je završio sa trofejima FA kupa i Premijer lige. Oformio je sjajan tandem sa Patrikom Vijerom na sredini terena a ubrzo nakon toga je postao i šampion sveta sa reprezentacijom Francuske.

“Krađa” završenih pojačanja je uvek zanimljiva ali samo je Arsen Venger uspeo da natera najveće rivale da plate taksi Arsenalovom novom pojačanju…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here