Istorija u Jorku: Prva utakmica na novom stadionu

0
113
jork siti stadion
Photo: Twitter/YorkCityFC

Trenutak nije baš sjajan, ali tako je kako je.

Istorijski trenutak u Jorku dogodiće se večeras kada u goste dolazi AFC Fajld u susretu Nacionalne lige sever. Nekadašnji četvrtoligaš napustio je svoj stadion Butam Krisent na kome je igrao svoj domaće utakmice od 1932 do 2020. godine i večeras se zvanično useljava u novi dom – LNER Komjuniti Stadion.

Butam Krisent bio je dom Jorka skoro puni vek i na njemu je klub odigrao neke neverovatne mečeve. Poslednji je bio 28. decembra protiv Gajzlija kada su slavili sa 1:0. Nije bilo planirano da on bude poslednji, ali su odlaganja u narednom periodu dovela do toga da tako bude.

Izgradnja novog objekta počela je krajem 2017. godine i koštala je oko 40 miliona funti. Stadion je u vlasništvu opštine i koristiće ga dva kluba – fudbalski klub Jork Siti i ragbi klub Jork Siti Knights.


Ipswich Town – Northampton Town 1&D2+ – Traktor Bojsi ovo moraju da dobiju


U šestoligašu sigurno nisu planirali ovakvo otvaranje. Sa njim se kasni mesec dana, jer je planirano da prvi meč bude odigran 19. januara protiv Gejtsheda. Zbog korone nema navijača, pritom niko ne zna šta će biti sa ligom. Neke ekipe igraju svoje mečeve, dok većina njih odbija i onda se nameće pitanje, zašto Jork i ostali uopšte prihvataju da igraju kada je velika verovatnoća da, ukoliko ne bude paketa pomoći, liga bude prekinuta i poništena?

Bilo kako bilo, u Jorku će večeras biti spektakl. Gost je AFC Fajld, još jedan pretendent na sam vrh tabele. Interesantno je da ni jedni ni drugi nisu igrali utakmicu više od mesec dana. Jork od 2. januara, Fajld od 9. januara.

Stiv Votson, menadžer Jorka, ističe da će igranje na novom stadionu biti poznato koliko i Fajldu i da nemaju nikakvu prednost nad svojim rivalom. Ovo je prvi međusobni meč ova dva kluba u istoriji.

jork stadion
Photo: Twitter/YorkCityFC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here