Sezona kada Jork mora do promocije

0
691
jork siti, navijači
Photo: yorkcityfootballclub.co.uk

Nekadašnji četvrtoligaš nikako da premosti prepreku zvana Nacionalna liga sever.

Od 2012. do 2016. bili su u Ligi 2 i jedne sezone čak igrali i plej-of za ulazak u Ligu 1. Nakon toga kreće strmoglavi pad i dva vezana ispadanja do Nacionalne lige sever.

Četiri godine kasnije, Jork Siti je još uvek šestoligaš i ne uspeva da “pobegne” iz ove lige. Prve dve sezone su bile razočaravajuće i završavali su ih na sredini tabele, dok su prošle bili drugoplasirani i stali u plej-ofu.

Kada govorimo o ovoj ligi, Jork Siti je profesionalan klub. Takvih je malo u ovom rangu. Treninraju od ponedeljka do petka, svih pet dana nedeljno, i pritom, već dve godine najviše ulažu u igrački kadar.

Poslednje dve sezone najveći su favoriti za promociju, ali na terenu to nikako da pokažu. Od ove sezone očekuje se ulazak u peti rang. Jork napušta stadion Butam Kriset posle 90 godina i seli se na novi, moderni objekat. Radovi su gotovi i postoji najava da će već početkom januara preći tamo.


York – Guiseley 1&D2+ – Domaćinu lokalni derbi!


Ekipa, koju sa klupe predvodi Stiv Votson, je peta na tabeli sa 12 poena zaostatka za liderom Glosterom. Ono što im, donekle, ide u prilog, su utakmice manje od konkurencije, koje su posledica korona virusa.

Danas će na Butam Krisetu biti publike, jer u Jokrširu nije toliko loša situacija sa koronom, a gost je lokalni rival Gajzli.

Jork je u subotu izgubio na gostovanju Bredfordu, te je Stiv Votson pod pritiskom da danas mora da ostvari dobar rezultat. Jednostavno, Jork mora da napadne promociju i takvi kiksevi su nedopustivi.

Ukoliko preuzmete Jork Siti, vi ste pod pritiskom. Ovo je ogroman klub za ovaj nivo takmičenja. Ja sam sebe stavljam pod pritiskom. Čim sam prošao kroz vrata stadiona, prvog dana, rekao sam – cilj mi je promocija sa Jorkom. Ništa se nije promenilo, ni posle tog poraza u subotu. Imamo još mnogo poena da osvojimo.

Iz Jorka niko još uvek nije odneo sva tri boda, a to ne sme da se promeni ni posle današnje utakmice.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here