Promena podloge nije prijala Herogejtu

0
2472
veterbi roud
Photo: Twitter/SalfordCityFC

Herogejt Taun je ovog leta po prvi put u istoriji obezbedio plasman u Fudbalsku ligu.

Ekipa koju vode otac i sin, Irving Viver kao predsednik i Sajmon Viver kao menadžer koji je na klupi ovog kluba punih 12 godina i trenutno ima najduži staž u prvih pet rangova, izuzetno mnogo napreduje u poslednjih nekoliko godina.

Rezultat svih ulaganje je i plasman u Ligu 2, gde za sada ne prikazuju loše partije. Ipak, ono što je problematično su igre na domaćem terenu.


Harrogate Town – Carlisle United 0-2 – Tvrdo u Jorkširu!


Stadion Herogejta, Veterbi Roud ili kako se sada iz sponzorskih razloga zove CNG stadion, je imao veštačku travu na kojoj su igrali utakmice u nižim ligama. EFL ne dozvoljava upotrebu te podloge, te je Herogejt bio primoran da je promeni za ovu sezoni. Zbog toga što radovi nisu mogli biti na vreme završeni, prvih mesec dana sezone svoje domaće utakmice igrali su na stadionu trećeligaša Donkaster Roversa.

U tom periodu dva puta su ugostili rivale tamo i nisu nijednom pobedili. Upisali su poraz i remi. Od sredine oktobra, kada je zamena podloge završena, vratili su se kući, ali i od tada poprilično imaju problem sa utakmicama na domaćem terenu.

Pobedili su samo jednom u sedam mečeva i to ekipu Beroua, sa kojom su zajedno izborili promociju iz Nacionalne lige prošle sezone. Pritom, ispali su i iz FA kupa na domaćem terenu i upisali poraz i u EFL Trofeju.

Herogejt je, kada se saberu partije u Donkasteru i Herogejtu, najgori domaćin lige sa samo šest osvojenih poena kod kuće i jedino je Stivenidž sa šest postignutih golova neefikasniji domaćin od njih. Herogejt je dao sedam.

Interesantno je da su tri puta više poena osvojili kao gosti u tekućem šampionatu.

Večeras u goste dolazi drugoplasirani Karlajl Junajted koji je prijatno iznenadio sve u Ligi 2 ove sezone. Kris Bič je nedavno potpisao novi ugovor i pisali smo o tome koliko je transformisao ovu ekipu.

Za razliku od Herogejta, Karlajl je odličan na svom Branton Parku, ali je veoma loš na strani gde ima samo tri pobede i gde nije toliko efikasan kao na domaćem terenu.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here