Hau poziva na pojačanu bezbednost na meču sa Barnlijem

0
332
Foto: Twitter/@NUFC

Menadžer ekipe Njukasla, Edi Hau, je na konferenciji za medije pred poslednje kolo izrazio svoju zabrinutost kada je u pitanju bezbednost igrača i trenera na terenu.

Njegova ekipa će u poslednjem ovosezonskom meču gostovati Barnliju i u slučaju pozitivnog rezultata za domaćina, lako bi smo mogli da vidimo iste scene kao i sa Gudisona. Odnosno, u slučaju Barnlijevog opstanak u Premijer ligi nema sumnje da nas očekuje ulazak navijača na teren kako bi proslavili sa igračima.

Upravo to je i ono što najviše brine Edija koji nakon scena sa Gudisona i nekoliko dana pre sa Siti Graunda. Imali smo prilike da vidimo gde “karamele” provociraju Patrika Vijeru dok je na utakmici Foresta i Šefild Junajteda navijač udario Bilija Šarpa glavom.

BARNLI – NJUKASL ki 1 (2.32)

Najviše mi smeta agresija prema protivniku. To su mase ljudi koji okružuju jednog ili dva čoveka. Moramo da reagujemo brzo kako bi izbegli tragediju. Trebalo bi da nađemo način koji garantuje bezbednost svima. Incidenti sa mečeva Notingem Foresta kao i Evertona su šokantni. Mislim da je to veoma zabrinjavajuće. Ne opravdavam Vijerinu reakciju ali smatram da nas tako nešto stavlja u veoma tešku poziciju – rekao je trener “svraka”.

Hau je pre 10 godina bio trener Barnlija dve godine i dobro poznaje Turf Mur. Svestan je da je izlaz za igrače i trenere na suprotnoj strani u odnosu na klupe za rezerve i to je jedan od najvećih problema.

Logistika stadiona je takva da menadžer i stručni štab nemaju brz izlaz sa terena. Očigledno da poznajem stadion dovoljno dobro i to je jedna od briga. Nadam se da će sve biti kako treba i da ćemo moji igrači i ja biti bezbedni. Pomalo je tužno što ne možemo samo da razmišljamo o meču ali svesni smo situacije u kojoj se nalazimo – izjavio je Edi.

Njukasl će u nedelju u poslednjem kolu gostovati Barnli. Kako bi ekipa sa Turf Mura osigurala ostanak u eliti, potrebno je da upišu isti ili bolji rezultat od ekipe Lidsa. Jorkširski klub će u poslednjem meču sezone tražiti tri boda na gostovanju Brentfordu i nadati se eventualnom kiksu Barnlija. Očekuje nas prava ludnica poslednjeg dana sezone!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here