Haselbajnk za četiri meča uradio više nego njegov prethodnik za 22

0
102
džimi flojd haselbajnk
Photo: burtonalbionfc.co.uk

Holandski menadžer probudio je Barton.

Prvog dana nove godine Barton Albion je promovisao Džija Flojda Haselbajnka za novog menadžera u njegovom drugom mandatu u klubu.

Situacija nije bila sjajna. Pivari su bili poslednji na tabeli sa samo dve pobede i sedam remija i imali su šest poena minusa za sigurnom zonom. Pritom, nalazili su se u seriji od osam utakmica bez pobede.

Od dolaska bivšeg napadača Čelsija sve se promenilo. Holanđanin je uspeo da za samo četiri utakmice na klupi sakupi više pobeda nego njegov prethodnik Džejk Bakston za 22. U poslednja četiri meča Barton je slavio tri puta. Padali su Džilingem, Hal i njegov bivši klub Nortempton, dok je samo protiv Ipsviča upisan poraz. Barton je još uvek poslednji, ali sa samo dva poena minusa za sigurnom zonom.

Još jedna interesantna stvar – pre dolaska Haselbajnka Barton je bio tim koji nije imao nijedan clean sheet u Ligi 1. Sada imaju tri. U sve tri pobede uspeli su da sačuvaju mrežu.

Holandski menadžer uspeo je malo da osveži ekipu tokom januara. Nekoliko igrača je pustio da ode, doveo je nova lica u vidu Džošue Erla, Džošue Parkera, Denija Roua.

Pred Bartonom je serija šarenih mečeva. Prvo imaju dva teška susreta sa Čarltonom i Sanderlendom, potom slede dueli sa rivalima po meri Ročdejlom i Bristol Roversom.

Jasno je samo da Bartona više niko ne shvata olako.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here