Okršaj koji smo svi jedva čekali: Bijelsa vs Gvardiola

0
760
Photo: Twitter/ManCity/leedsunited.com

Utakmica koju smo svi jedva čekali. Susret Lidsa i Mančester Sitija. Duel Marsela Bijelse i Pepa Gvardiole.

Nije tajna da je Marselo Bijelsa imao veliki uticaj na Pepa Gvardiolu. Španac je to mnogo puta javno izjavio. Pre preuzimanja Barselone B Gvardiola je otputovao u Argentinu gde je nekoliko dana proveo sa Bijelsom i poprimao savete.

Pre današnje utakmice koja je na programu od 18.30, Gvardiola je na konferenciji za medije izneo reči hvale za argentinskog trenera i izjavio da mu se mnogo divi.

4+ za potpuni ugođaj?

On je verovatno osoba kojoj se divim najviše u svetskom fudbalu i kao menadžeru i kao čoveku. Ne možete ga kopirati, to je nemoguće. Ne viđam ga previše, ali kada imam privilegiju da provedem neko vreme sa njim, to uvek inspiriše.

Pep Gvardiola je sve osvajao tokom svoje karijere i mnogi da smatraju za najboljeg trenera današnjice i novijeg doba. Španac je osvajao sve moguće trofeje tokom prethodnih godina, dok sa druge strane njegov argentinski kolega i nije toliko. Konkretno jedini uspeh vredan pomena u karijeri Marsela Bijelse je zlatno na Olimpijskim igrama 2004. godine sa Argentinom. Gvardiola smatra da nedostatak trofeja nema značaj.

Značaj nekog trenera ne zavisi od toga koliko si trofeja ili individualnih priznanja osvojio. Moji timovi su osvojili više priznanja od njegovih, ali u smislu poznavanja igre i svih drugih stvari, uključujući i treninge, ja sam još uvek iza njega.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here