Gigs podneo ostavku

0
158
Foto: Twitter/@FAWales

Legendarni Rajan Gigs podneo je ostavku na mesto selektora fudbalske reprezentacije Velsa.

Legenda Mančester Junajteda i reprezentacije Velsa je zamrznuo svoju poziciju selektora u novembru 2020. nakon što je uhapšen zbog napada na svoju bivšu devojku.

Posle dugo razmišljanja doneo sam odluku da se povučem sa svoje pozicije selektora muške fudbalske reprezentacije Velsa, i ta odluka stupa odmah na snagu. Bila je čast i privilegija voditi nacionalnu selekciju, ali je sasvim ispravno da se FA Velsa, stručni štab i igrači pripremaju za Svetsko prvenstvo bez spekulacija oko pozicije svog selektora. Tužan sam što ne možemo da nastavimo ovaj put zajedno, jer verujem da će ovi momci učiniti našu zemlju ponosnom na našem prvom svetskom prvenstvu od 1958. godine – izjavio je Gigs.

Mesto privremenog selektora u novembru je preuzeo Robert Pejdž, i uspeo je sa reprezentacijom da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru. Savez je prihvatio ovu odluku Gigsa i Pejdž će ostati selektor u Kataru.

Fudbalski savez Velsa se zahvaljuje Gigsu na vremenu provedenom na mestu selektora i ceni odluku koju je doneo, koja je u najboljem interesu velškog fudbala – istakao je savez u saopštenju za javnost.

Vels će na svetskom prvenstvu igrati u grupi B zajedno sa Engleskom, Sjedinjenim Američkim Državama i Iranom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here