Čari FA kupa: Osmoligaš eliminisao četvrtoligaša

0
600
igrači marina
Photo: Screenshot

U ovome leži draž najstarije fudbalskog takmičenja na svetu. U tome što mali klubovi imaju šansu da odmere snage sa velikanima i da, tu i tamo, vidimo po neko iznenađenje.

Ovog vikenda na programu je prva runda FA kupa i videli smo nekoliko iznenađenja u njoj.

Svakako najveće je pobeda osmoligaša Marina na gostovanu Kolčester Junajtedu, članu Lige 2. Marin je vodio na poluvremenu sa 0:1, favorizovani domaćin izjednačio u drugom, a kako nije bilo pobednika posle 90 minuta, šutirali su se penali. Marin je pobedio sa 5:3 i po prvi put u istoriji obezbedio plasman u drugu rundu. Pritom zaradili su 16,000 funti.

Tu nije bio kraj iznenađenjima. Šestoligaš Darlington kao gost savladao je trećeligaša Svindon Tauna sa 1:2. Petoligaš Kings Lin Taun je pobedio Port Vejl kao gost sa 0:1, dok je Dag & Red, takođe iz Nacionalne lige, savladao Grimzbi sa 2:1. Boram Vud je još jedan tim u nizu koji je uspeo da izbaci rivala iz lige više. Pobedili su veoma loši Sautend Junajted na svom terenu posle boljeg izvođenja penala. Petoligaš Stokport pobedio je na Spotlandu člana Lige 1 Ročdejl sa 1:2 uz gol Džona Runija sa svoje polovine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here