Stiv Evans osuo paljbu po EFL i traži ostavke; Džoj Barton odgovorio u svom stilu

0
1110
stiv evans
Photo: Twitter/TheGillsFC

Menadžer Džilingema besneo je posle poraza svog tima od Flitvuda sa 0:2.

Razlog nije bila loša igra, greška sudije ili bilo šta drugo, već to što se igrači Flitvuda nisu testirali na COVID-19. Ekipa Džoja Bartona igrala je utakmicu sa Akringtonom pre četiri dana i posle tog meča utvrđeno je da je čak osam igrača Akringtona pozitivno na korona virus zbog čega je njihov meč sa Bristolom odložen.

I pored toga što su bili u kontaktu sa igračima Akringtona, niko od igrača ili stručnog štaba Flitvuda nije testiran na koronu pre jučerašnje utakmice sa Džilingemom.

Stiv Evans, menadžer domaćina, je poludio posle takve odluke. Osuo je paljbu po čelnicima EFL izjavivši da ne obavljaju svoju dužnost i tražio ostavke ukoliko neko iz gostujućeg tima bude pozitivan na COVID u narednim danima.

Jednostavno ne možete ih pustiti bez testova i izložiti i ljude u hotelu i na stadionu velikom riziku. Zato su klupe bile toliko udaljene. Insistirao sam na tome. Svi na stadionu bili su danas izloženi velikim rizikom. Ukoliko se neki igrač Flitvuda testira pozitivan na COVID-19 u naredna tri ili četiri dana, ljudi iz Fudbalske lige trebaju podneti momentalnu ostavku. Flitvud i Barton imali su obavezu da testiraju svoje igrače. Nadam se da u ponedeljak neću kašljati, jer sam ja osoba sa najvećim problemom od svih – skoro 60 godina i sa viškom kilograma.

Džoj Barton je odgovorio u svom stilu:

To su gluposti koje su počele pre utakmice. Oni su zahtevali da se utakmice odloži. Kada sam čuo to pomislio sam „sjajno, upravo ste održali govor pre utakmice umesto mene“.

Flitvud je slavio sa 0:2 i upisao treću pobedu u sezoni, dok je Džilingem vezao treći poraz u nizu, ukupno četvrti u prvenstvu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here