Najbolji u januaru u EFL

0
88
mark boner
Photo: Twitter/CambridgeUtdFC

Dodeljene su mesečne nagrade u Fudbalskoj ligi za januar mesec.

Nagradu za najboljeg menadžera u Čempionšipu u prvom mesecu godine dobio je menadžer Svonsija Stiv Kuper. Labudovi su trenutno osam utakmica bez poraza, a tokom januara su odigrali četiri utakmice i upisali tri pobede i remi. Za najboljeg igrača u prethodnom mesecu izabran je vezni fudbaler Roterama Met Kruks. 27-godišnjak igra fenomenalno u poslednjih mesec i po dana i neko je oko kog se sve vrti u ekipi Pola Vorna. Prethodni mesec završio je sa tri postignuta gola.

Priznanja u Ligi 1 otišla su u Hal i Ročdejl.

Manadžer Hala Grant Meken najbolji je u prvom mesecu godine. Tigrovi su tokom januara odigrali sedam utakmica u Ligi 1 i upisali su četiri pobede, dva remija i samo jedan poraz. Četiri puta su sačuvali svoju mrežu u tim mečevima. Ročdejl možda ne beleži dobre rezultate, ali su svakako jedan od najzanimljivijih timova za gledanje u nižim ligama. Njihovi mečevi su prepuni golova. U takvom Ročdejlu istakao se vezni fudbaler Metju Lund koji je proglašen najboljim u prošlom mesecu. Lund igra fenomenalno od sredine decembra, a u januaru je na sedam utakmica postigao četiri gola i imao tri asistencije.

Duplo priznanje u Ligi 2 osvojio je Kembridž Junajted zbog svojih odličnih partija u prethodnom mesecu.

Lider Lige 2 odigrao je šest utakmica tokom januara i nijednom nije poražen na njima. Ostvarili su četiri pobede i dva remija i zbog takvog učinka menadžer Mark Boner je dobio nagradu za menadžera meseca. Iskusni, stari lisac, Vesli Hulahan je kao vino. Što je stariji to je bolji. Irski vezista u 38. godini igra kao da je bar 10 godina mlađi. Hulahan je u prethodnom mesecu postigao dva gola i dodao još dve asistencije, dovoljno da osvoji nagradu za najboljeg igrača u januaru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here