Džoni Evans, igrač utakmice u dresu Junajteda, a godina je 2023.

0
2530
Foto: Twitter/@ManUtd

Da nam je neko rekao da ćemo pisati o Džoniju Evansu kao igraču utakmice u dresu Mančester junajteda 2023. godine, a da će Vensan Kompani biti trener protivničke ekipe, rekli bismo da smo prošli kroz neku vremensku kutiju i da se tu nešto pokvarilo.

Ali, 23. septembra 2023, Džoni Evans, precrtani severnoirski veteran, u svojoj 35. godini odigrao je blistavu partiju i poneo epitet igrača utakmice u pobedi Mančester junajteda nad Barnlijem – 0:1.

Koliko je ovo luda priča potvrđuje i podatak da mu je ovo bio prvi start u dresu Junajteda nakon 3,125 dana! On je kao što svi znamo bio deo Junajteda u eri Aleksa Fergusona, a otišao je u trenucima kada se očekivalo da bude u zenitu karijere, u 27. godini i to u VBA.

Nakon tri sezone u dresu VBA, otišao je u Lester, u kom je nastupao sve do prošle sezone, koja je bila za zaborav, Evans je bio deo ekipe koja je ispala u Čempionšip. Koliko je bio manje važan šraf čak i u ekipi koja je ispala, pokazuje da je odigrao tek 13 utakmica u sezoni 2022/23.

Evansu je istekao ugovor sa Lesterom, a Mančester junajted mu je pružio šansu da trenira sa ekipom dok ne pronađe klub. Ipak, Erik ten Hag ga je neočekivano pozvao na američku turneju, na kojoj je ponovo debitovao u dresu Junajteda.

Spletom neverovatnih okolnosti i povreda Rafaela Varana, Lisandra Martineza i Harija Megvajera, koji su bili sprečeni da počnu meč sa Barnlijem, Ten Hag nije imao izbora već da u startnih 11 uvrsti Džonija Evansa.

Da sve bude još više kao na filmu, ovo mu je bio jubilarni 200. nastup u dresu “đavola”. Evans je uspeo i da pogodi mrežu posle kornera, ali je njegov gol poništen zbog ofsajda. Nakon toga, usledio je teledirigovan dubinski pas, koji je Bruno majstorski poslao u mrežu volej udarcem.

Evans je predvodio odbranu koja je tek drugi put od početka sezone uspela da sačuva mrežu. Uz to, njegove brojke su bile impresivne jer je, uz asistenciju, dobio sve duele na zemlji, sve duele u vazduhu, 81 put je dodirnuo loptu, osam puta je intervenisao, tri puta je oduzeo protivniku, u prevodu, odigrao je meč bez greške.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here