Kriza sa povredama u Džilingemu

0
701
stiv evans
Photo: Twitter/TheGillsFC

Stiv Evans kaže da pred sobom ima jedan od najvećih izazova u menadžerskoj karijeri.

Džilingem je lepo startovao novu sezonu u Ligi 1. Tri pobede u prvih pet utakmica, uz po jedan remi i poraz. Ali onda se upalo u krizu. Usledila su četiri vezana poraza u kojima nije postignut nijedan gol. Stiv Evans se, u međuvremenu, često žalio na sudije, na Džoja Bartona i ekipu Flitvuda što nisu testirali svoje igrače i jednostavno svi su mu krivi, sem njega samog.

Džilsi su izgubili od Ipsviča u utorak, a Evans je izjavio da je bolji tim poražen, jer su po njegovim rečima propustili veliki broj prilika. I, naravno, ponovo se dotakao sudije za kog smatra da je loše radio svoj posao.


DŽILINGEM – SANDERLEND 2&G2+ – CRNE MAČKE KORISTE KRIZU!


Problem po Evansov tim nisu samo porazi, već i veliki broj povreda. Dva igrača su zbog teških povreda završili sezoni. Vezista Stjuart O’Kif je pre par nedelja polomio nogu i njegov izostanak predstavlja veliki gubitak za Stiv Evansa, s obzirom da je on mozak tima, klasična “desetka”, dok je tešku povredu doživeo i vezista Džejkob Melis koji je jedan od startera i neće ga biti na terenu do kraja sezone. Tu se ne završava lista problema ekipe iz Kenta.

Desnom beku Rajanu Džeksonu sledi pauza od četiri do šest nedelja zbog povrede u utorak, dok se na tom meču povredio i prvi golman Džek Bonam koji sigurno neće igrati ove nedelje, ali još nije precizirano koliko će odsustvovati. Van terena je i veznjak Tomas O’Konor koji se povredio protiv Flituvda.

Napadač Valdain Oliver i veznjak Kajl Dempsi su tek na 70-80% spreme po rečima Evansa, jer su se tek nedavno oporavili od povreda.

Imamo samo 18-19 igrača na raspolaganju. Ovo je najveći test koji sam ikada imao kao menadžer. Nikada se nisam susreo sa ovakvim problemima i sve su teže povrede u pitanju, nisu samo blagi udarci.

Pred Džilsima je teška utakmica sa Sanderlendom na svom stadionu u koju ulaze sa velikom dozom pritiska zbog serije loših rezultata. Brojne povrede znatno otežavaju posao i čine goste sve većim favoritom.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here