U Donkasteru razočarani Darenom Murom i odlukom da napusti klub

0
79
daren mur
Photo: swfc.co.uk

Daren Mur je pre nekoliko dana odlučio da napusti Donkaster Rovers, koji je u top 6 Lige 1, i preuzme posao u Šefild Venzdeju , koji je u zoni ispadanja u Čempionšipu i skoro jednom novom je u trećem rangu.

Šefild je daleko poznatiji i bogatiji klub od Donkastera. Sve stoji. Ali situacija u kojoj se klub iz Šefilda nalazi je daleko od idealne. Oduzeti su im bodovi, preti im ispadanje, promenili su tri menadžera tokom sezone, Mur je četvrti, godinama u nizu su u drugom delu tabele i ne ostvaruju napredak.


Burnley – Arsenal 2&0-3 – Na pravom putu su


Ono što je Daren Mur uradio sa Donkasterom ove sezone je prevazišlo sva očekivanja. Pred start šampionata, i u januaru, ostali su bez nekoliko standardnih igrača. Predviđao im se drugi deo tabele, maksimum sredina, a oni su u martu u top 6.

U Roversu su izrazili nezadovoljstvo odlukom da Mur ode.

Razočarani smo što je Daren odlučio da ode na pola sezone koja je mogla biti puna velikih očekivanja. Mnogo truda smo uložili u proteklih 18 meseci kako bismo Darenu omogućili da sagradi tim koji je sposoban da dohvati top 6. To podrazumeva i to što smo ga podržali u prethodna dva prelazna roka u veoma teškoj situaciji po klub. Naš cilj ostaje isti, a to je uhvatimo top 6 plasman.

Doskorašnji štoper Donkastera Endi Batler vodiće ekipu do kraja sezone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here