Darlington se vraća na Darlington Arenu

0
780
Photo: Twitter/Official_Darlo

Nekadašnji četvrtoligaš, a sada član Nacionalne lige sever, vraća se na stadion na kome je bio domaćin od 2003. do 2012. godine.

Zbog pooštrenih mera nastalih zbog korona virusa, publika na stadionima u Engleskoj moći će da se vrati od početka oktobra, ali u znatno smanjenom kapacitetu.

To znači da će veliki broj niželigaških ekipa morati da prodaje mnogo manje karata nego što to obično radi u normalnim uslovima. U Darlingtonu su privremeno našli rešenje za taj problem.

Klub je podneo zahtev da svoje utakmice neko vreme igra na Darlington Areni koja ima kapacitet 25,000 mesta, jer veruju da bi na tolikmo prostoru lakše bilo sprovoditi mere socijalne distance i pritom niko od navijača neće ostati uskraćen.

Darlington bi na sadašnjem stadionu Blekvel Medousu, na kome igra od 2016. godine, mogao da ugosti samo 600 navijača, a prosečna poseta prošle sezone iznosila je 1,500.

Verovatno vam je poznata priča o Darlingtonu. Pre 10 godina bili su u Ligi 2. Otišli u administraciju, ispali u peti rang, potom se i ugasili. Navijači su oformili novi klub pod imenom Darlington 1883, ali je ime brzo promenjeno u Darlington posle nekoliko godina. Krenuli su iz osme lige i posle par sezone došli su do šeste.

Stadion Darlington Arena koji je sagrađen 2003. za 18 miliona funti, najviše je zaslužan što je klub otišao u administraciju i ugasio se.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here