Čim je došao, odmah pritisak: Daren Mur mora po tri boda!

0
57
šefild roteram
Photo: swfc.co.uk

Komšijski derbi na Hilsboru.

Derbi Južnog Jorkšira koji vredi šest poena odigraće Šefild Venzdej i Roteram Junajted. Nalaze se u zoni ispadanja, jedni na minus sedam od sigurne zone, drugi na minus šest. Ono što im ide u prilog su utakmice manje od timova ispred. Oba tima nalaze se u veoma lošim formama. Milersi su poraženi na poslednjih pet utakmica i nisu postigli gol na poslednje četiri. Sove imaju četiri vezana poraza, nisu zatresli mrežu na tri meča u toj seriji.


Sheffield Wed – Rotherham United 0-2 – Malo golova na Hilsboru


Tri boda su ogroman imperativ za obe ekipe. Šefild Venzdej je pre nekoliko dana imenovao Darena Mura za ovog menadžera. Mur je napustio Donkaster u Ligi 1 i preselio se u komšiluk gde će pokušati da ugasi vatru u posrnulom velikanu. Mur je čak četvrti različiti menadžer Šefilda ove sezone, ako računamo i Nila Tompsona koji je obavljao funkciju privremenog menadžera, ali je bio na klupi mesec dana. Pre njega Šefild su vodili Geri Monk i Toni Pjulis.

Domaćin će biti bez golmana Kirana Vestvuda, veziste Masima Luonga, kao i od ranije povređenih Josta van Akena i Mossesa Odubadža. Najbitniji izostanak u Roteramu je povreda defanzivca Klarka Robertsona koji će biti van terena naredne četiri nedelje.

čempionšip tabela
Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here