Da li znate koji su sve klubovi uspeli da završe na jednoj od prve četiri pozicije u istoriji PL?

0
144
Foto: Twitter/@LCFC

Danas, na momente se zaista može reći da je izgled tabele i poretka timova u Engleskoj postao monoton. Dominacija Liverpula i Mančester Sitija uveliko traje, i trajaće još dugo, konstantno se isti ili slični timovi bore za top4 i plasman u LŠ. Nekako, sve nam se čini da je nerealno da se neka ekipa “iz senke” uključi u borbu za sam vrh tabele. U redu, Lester jeste uspeo da iznenadi, ali ne dešavaju se takve situacije baš često, pogotovo u poslednjih nekoliko sezona.

Ipak, kada se zagledamo u prošlost, bilo je tu nekoliko velikih iznenađenja i izuzetno visokih plasmana timova koji nisu, makar na papiru i pre početka sezone, bili ni izbliza dovoljno kvalitetni za takav poduhvat. Pored standardne, sada već ustaljene “moćne šestorke”, koju čine Liverpul, Siti, Junajted, Arsenal, Čelsi i Totenhem, samo je još osam ekipa u svojoj istoriji uspelo da završi u top4 na tabeli, kada govorimo isključivo o PL.

To su: Aston Vila, Blekburn, Everton, Lids, Njukasl, Norič, Notingem i Lester. Dakle, ovo je spisak ekipa koje su makar jednom završile među prva četiri tima na tabeli (neki su osvojili i titulu). Verujemo da se tek neki stariji ljubitelj engleskog fudbala seća velikih uspeha ovih ekipa, a mlađi naraštaji sasvim sigurno pamte isključivo čuveni uspeh “Lisica” sa Klaudijom Ranijerijem. Da li je elitni takmičarski fudbal u Engleskoj postao isuviše monoton i lako predvidiv? Uz ovakvo stanje stvari, veliko je pitanje kada ćemo ponovo videti neko slično iznenađenje na Ostrvu, štaviše, na dobrom smo putu da se Engleskoj ponavlja ono što se konstantno dešava u npr. Nemačkoj ili Francuskoj, gde uglavnom jedna, a tek ponekad dve ekipe, vode glavnu priču o borbi za titulu.

Javiće se nekada i taj Njukasl, kroz nekoliko godina, sasvim sigurno, ali da li su Arapi jedina mogućnost slabijim timovima da ostvare neki dobar rezultat u PL?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here