Da li je Totenhem spreman za napad na titulu?

0
208
Foto: www.tottenhamhotspur.com

Fudbalski klub Totenhem trenutno se nalazi u poziciji koju je veoma teško objasniti – brojni fudbalski analitičari, navijači i simpatizeri tima, tvrde da su “Pevci” prerasli borbu za LŠ, te da će i naredne sezone bez problema igrati najelitnije evropsko fudbalsko takmičenje, ali, sa druge strane, da li je četa koju predvodi Antonio Konte dovoljno kvalitetna da pomrsi račune Sitiju i Liverpulu?

Odličan prelazni rok je odrađen u prestonici, italijanski stručnjak je znao tačno šta želi, a šta ne. Dodatno je ojačan vezni red, pre svega defanzivno, s obzirom na to da će se protivnici Totenhema ozbiljno mučiti da uopšte dođu do poslednje linije odbrane. Bisuma će dodatno učvrstiti čitavu ekipu i uneti sigurnost koja će apsolutno biti neophodna tokom cele sezone. Stigli su još Perišić i Lengle, koji će imati prepoznatljivu ulogu u formaciji koju forsira italijanski stručnjak. Tu je i Đed Spens, ali i Rišarlison, kao još jedna dodatna, a pritom veoma kvalitetna, opcija u napadu.

Sparsi sada, što se napadačkog arsenala tiče, imaju četiri veoma kvalitetna, usudićemo se da kažemo čak i vrhunska igrača. Son, Kejn, Kuluševski i Rišarlison. Šveđanin je pokazao, a po svemu sudeći će ove sezone samo nastaviti istim putem, da je pravi superstar, te da je njegovo dovođenje u Totenhem bio pun pogodak za sve. Sada, kada imate i Brazilca koji je stigao sa Gudisona, neće vam predstavljati veliki problem ukoliko jedan od trojca Son-Kejn-Kulu ne bude bio na raspolaganju. Zamena je tu, sasvim pristojna.

Foto: www.tottenhamhotspur.com

Još jedna ekstremno bitna stvar jeste činjenica da se “Pevci” postepeno “rešavaju” usluga svih igrača na koje Konte ne računa. Bergvajn je konačno pronašao tim, Dele Ali još ranije preseljen u Everton. Uprava radi jako dobar posao, atmosfera u svlačionici i hemija među igračima su na zavidnom nivou, što se moglo zaključiti i nakon prvog kola, u kojem je Totenhem rutinski savladao Sautempton (4:1). Odbrana bi možda mogla da napravi neke sitne probleme u ovoj priči, ali svakako da će tim moći da, protiv većine protivnika, na drugoj strani terena nadoknadi izgubljeno.

Konte je odličan motivator i trener, u to nema sumnje. Upravo će on biti taj ključni faktor koji će prevagnuti ovu sezonu Totenhema na jednu stranu – borba za titulu ili treća/četvrta pozicija na tabeli. Ako se sve kockice poklope, svakako da bi većina neutralnih ljubitelja engleskog fudbala, ako takvi i postoje, želela da se okonča ova surova dominacija Sitija i Liverpula, pa makar da se trka za šampionski trofej vodi između tri tima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here