Da li je Džek Griliš (ne)zadovoljan u Sitiju?

0
279
Foto: Twitter/@ManCity

Dvadesetšestogodišnji Džek Griliš je letos stigao na Etihad u transferu vrednom čak 100 miliona funti, ali izgleda da se još uvek nije uklopio u Gvardiolin sistem i klupsku filozofiju. Sve više se spekuliše po medijima kako je veznjak nezadovoljan u novom klubu, a na sve to, partije koje pruža na samom terenu zaista nisu na nekom zavidnom nivou.

TOTENHEM – BRENTFORD 1-1 (2.60)

Griliš je odigrao samo deset utakmica ove sezone za “Građane” u PL, neke je propustio zbog povrede, a neke je jednostavno presedeo na klupi, da li kao plod Gvardiolinog sistema u kojem konstantno vrši rotacije u startnih 11, ili zbog činjenice da ne igra na zadovoljavajućem nivou, nije razjašnjeno. Jedan pogodak i dve asistencije za jednog od najtalentovanijih i najmaštovitijih igrača koje Engleska ima zaista jeste loš učinak, ali nekako je najviše primetno da Griliš i kada igra, naprosto ne utiče u dovoljnoj meri na igru svog tima.

Znamo da navijači Aston Vile nisu bili oduševljeni potezom njihovog tada najboljeg fudbalera i odluke da promeni sredinu, ali sada se postavlja jedno prosto pitanje, da li je Džek Griliš pogrešio? Na stranu svi finansijski aspekti, tu znamo da nema ništa sporno i loše za Engleza, ali iz ugla razvoja njegove karijere, da li je Mančester Siti pravi izbor? Svakako da svi priželjkuju podizanje forme Griliša u nekom trenutku sezone, što je naprosto neminovno, pogotovo ukoliko uzmemo u obzir kvalitet samog igrača, ali i saigrača koji ga okružuju. Povreda koja je bila aktuelna nedavno deluje kao potpuno zalečena, sve je spremno za veliki povratak Džeka.

Uz sve što je pomenuto iznad, na pitanje jednog novinara iz britanskog Telegrafa, u kojem je Griliš upitan za eventualni povratak u Aston Vilu, Englez je imao šta da odgovori na to.

To je klub koji mi je blizak srcu i gajim nadu da ću se jednom vratiti. To je od prvog dana bila moja misao, Ešli Jang je to uradio, zašto ne bih i ja? – rekao je on.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here