Cene karata u Engleskoj su danas (nenormalno) visoke, a kako je to nekada izgledalo?

0
421
Foto: www.premierleague.com

Svesni smo da živimo u 2022. godini i da je trend poskupljenja namirnica/usluga/razonode nešto što kontinuirano raste i pratiće nas još dugi niz godina. Fudbal, kao najvažnija sporedna stvar na svetu, nije izuzetak. Konkretno, pričamo o cenama karata za fudbalske mečeve u Engleskoj, koje su evoluirale i dostigle neke cifre koje se mogu čak nazvati i “astronomskim”.

Primera radi, najjeftinija karta za utakmicu Arsenala na Emiratima iznosi oko 26 funti, i to ona mesta sa kojih se teren ne vidi baš najbolje. Na Old Trafordu je npr. ta cifra blizu trocifrene. Sve u svemu, definitivno je odlazak na fudbalsku utakmicu nešto što već sada predstavlja ozbiljan luksuz za pojedine društvene slojeve. Na jednom tviter profilu se pojavila fotografija na kojoj su ispisane cene ulaznica za sve engleske fudbalske lige, ali iz 1981. godine.

Imate tri opcije – kartu za sedenje, kartu za stajanje i eventualno sezonsku, ukoliko se odlučite da ćete posećivati (gotovo) sve domaće utakmice vaše omiljene ekipe. Kada vidite ove brojeve, svakako da pojedine “lupi” nostalgija ili požele da se makar na dan vremeplovom vrate u osamdesete. Naravno, vredi napomenuti da se mora uzeti u obzir i životni standard ljudi koji su živeli u tom razdoblju. Koji tim je imao najskuplje karte tada? Imate pravo da dva puta pogađate!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here