Promena pravila u Čempionšipu: Od narednog vikenda po pet izmena?

0
699
elf mitre lopta
Photo: efl.com

Engleski Telegraf prenosi ekskluzivno da će klubovi u engleskoj drugoj ligi tokom nedelje izglasati promenu pravila i uvođenje još dve izmene.

Od starta sezone menadžeri premijerligaša žele da se vrati pravilo iz juna i jula i omogući im se da imaju po pet izmena po meču. Igrači skoro da nisu imali pripremni period, kratka je pauza između sezona, pritom i ovaj zgusnut raspored na startu dovodi do čestih povreda igrača. Na sve to, korona je ta koja dodatno pogoršava stvari. Međutim, u Premijer ligi nema promene pravila i menadžeri na raspolaganju još uvek imaju samo tri izmene, ali će to biti promenjeno u Čempionšipu.


Spennymoor Town – Blyth Spartans 1-1&3+ – Derbi severa pripada domaćinu


Navodno, svi menadžeri u drugom rangu su za to da se vrati pet izmena i u narednim danima će se održati sastanak na kome će se glasati o promeni pravila. Telegraf prenosi da će to glasanje biti samo formalnost i da će od narednog vikenda, konkretno petka 27. novembra, klubovi u Čempionšipu dobiti pravo na pet izmena po meču.

Utakmica između Brentforda i KPR-a biće prva na kojoj će biti dozvoljena upotreba pet izmena.

U Premijer ligi nastavlja se borba sa FA da se promene pravila i tamo, takođe, uvede pet izmena, a poslednji koji je pružio podršku je i selektor Geret Sautgejt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here