Brentford ponovo otvara svoju akademiju

0
308
Foto: www.brentfordfc.com

Fudbalski klub Brentford, otvoriće ponovo svoju akademiju za mlade igrače nakon veoma kontraverznog zatvaranja pre nekoliko godina.

Kada je novi vlasnik, Metju Benam, došao u klub vrlo brzo se odlučio da zatvori akademiju “pčelica”. Tada je to diglo ogromnu prašinu među navijačima ali su vremenom prihvatili sistem. Metjuov plan je bio da otvori B tim koji bi činio igrače između 17 i 21 godine.

Taj sistem je sasvim lepo radio dok nisu ušli u Premijer ligu i dok Velika Britanija nije napustila Evropsku Uniju. Upravo zbog toga, Brentford sad ne može više da dovodi igrače ispod 18 godina drugih nacionalnosti dok su takođe i ograničeni na tri igrača po kontitentu kada je u pitanju uzrast između 18 i 21 godine.

To je jedini razlog zbog kog će londonski klub morati ponovo da pokrene svoju akademiju. Do sada su često u svom B timu dovodili igrače iz zemalja Skandinavije i često su pogađali sa njima. Primera radi čak šest Skandinavaca je bilo u protokolu za meč poslednjeg kola Premijer lige.

Ekipa Tomasa Frenka je u svojoj prvoj sezoni u eliti nakon 77 godina završila na 13. mestu i nadaju se da bi i naredne godine mogli da ponove isti uspeh.

Za tako nešto će im biti potrebna određena pojačanja u letnjem prelaznom roku. “Pčelice” su imale na radaru Rasmusa Kristensena iz Salzburga ali je Danac trenutno pred potpisom za Lids.

Spominje se odlazak Ajvana Tonija, gde bi Brentford mogao da zaradi preko 50 miliona funti što bi bila rekordna prodaja kluba. Za sada taj rekord drži Said Benrama koji je prodat za 40 miliona funti.

Ipak, Frenk će sigurno morati da se osloni i na neke igrače iz B tima koji su pružili dobre partije u sezoni za nama. Videćemo kako će funkcionisati akademija “pčelica” i da li će klub imati jednak ili možda čak i veći uspeh.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here