Bredford tone sve dublje: Najgora pozicija od 1966!

0
3210
bredford siti
Photo: Twitter/officialbantams

Preko pola veka nisu bili ovako loše plasirani.

Bredford Siti prolazi kroz jednu košmarnu sezonu. U subotu su doživeli poraz na domaćem terenu od Karlajla i on im je bio četvrti vezani u prvenstvu, peti u svim takmičenjima. Da stvari budu još gore, skliznuli su u zonu ispadanja Lige 2 sa 13 poena. Nekadašnji premijerligaš i finalista Liga kupa, ovako nisko nije bio plasiran još od 1966. godine!

Stjuart Mekol konstantno kritikuje igrače. Po njegovom mišljenju ekipa nema potrebni kvalitet, uz to ni samopouzdanje. Ono što je zanimljivo, Mekol je pre samo nedelju-dve potpisao novi ugovor, jer su u klubu smatrali da je sposoban da prekrene sezonu. Da li je?

stjuart mekol
Photo: bradfordcityfc.co.uk – Stjuart Mekol

Taj potez je iznenadio mnoge. A od kada je ugovor potpisan potonuli su još dublje.

Mislim da nam nedostaje kvaliteta. Bilo je mučno izgubiti sa golom razlike, jer je utakmica bila tesna. Na poluvremenu smo bili svesni da će jedan gol odlučiti pobednika, kao u Lejtonu, ali zbog toga gde se nalazimo na tabeli, očigledno je da nam fali samopouzdanje. Ovo je peti poraz sa 1:0. I to zbog naše greške. Ljudi prave greške. Na nesreću, to je u prirodi čoveka.

Na terenu Bredford deluje jezivo. Napad je jedan od slabijih u ligi, odbrana je malo čvršća. U subotu protiv Karlajla nisu uputili nijedan udarac u okvir gola i promene su neophodne.

Iz uprave su najavili investicije čim se pijaca otvori. Navodno, ima još uvek prostora u seleri kepu za još nekoliko pojačanja. Izvršni direktor, Rajan Sparks, koji je postavljen par dana pre nego što će dati Mekolu novi ugovor, i koji je najmlađi izvršni direktor u EFL, izjavio je da klub radi na postavljanju novog sportskog direktora koji će imati zadatak da dovede dobra pojačanja u zimskoj pijaci.  

Problemi Bredforda su mnogo duboki, o njima smo pisali nedavno, i traju od dolaska novih vlasnika pre nekoliko godina. Za klub ove veličine. Za ovakav grad i navijaču bazu. Bilo bi sramotno da igraju u Nacionalnoj ligi naredne godine. Do januarske pijace ima još mnogo da se odigra. Čak šest utakmica. Po rasporedu idu malo slabije utakmice sa Oldamom i Kroulijem, potom Kembridž, pa Grimzbi. Ukoliko tu Bredford ne pokupi neke poene, neće im ni januarska pijaca pomoći.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here