Pre 17 dana potpisao novi ugovor, a danas je dobio otkaz!

0
628
stjuart mekol
Photo: bradfordcityfc.co.uk

Ono što se dešava u Bredfordu u poslednjih, ne nekoliko meseci, već godina, na nivou je cirkusa.

Jorkširki tim je početkom decenije delovao veoma dobro. Igrali su finale Liga kupa, ušli iz Lige 2 u Ligu 1 i bili na samo 90 minuta od promocije u Čempionšip. Predvođeni Filom Parkinson delovali su fenomenalno. Ipak, pre tri godine dolaze novi vlasnici iz Nemačke i počinje raspad.

Bredford je juče poražen od Oldama sa 3:1 i trenutno zauzima 22. poziciju na tabeli Lige 2 sa samo 13 poena. Ispred Stivenidža su zbog bolje gol-razlike. U seriji su od šest vezanih poraza u svim takmičenjima i nisu nikog pobedili u poslednjih osam.

Cenu toga ovog jutra platio je menadžer Stjuart Mekol. Bredford je objavio da se rastao sa Škotom koji vodi ekipu u svom trećem mandatu.

Ono što je neverovatno – Mekol je pre samo 17 dana dobio novi ugovor, jer su upravi procenili da je pravi čovek i da može preokrenuti situaciju na bolje. Rajan Sparks, koji ima samo 29 godina, postavljen je za izvršnog direktora kluba i prvi potez bio mu je to što je dao Mekolu novi ugovor. Navijači nisu verovali šta se desilo i većina je bila protiv toga.

Mart Truman i Konor Selars privremeno će preuzeti vođenje kluba dok se ne pronađe dugotrajno rešenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here