Lep gest Blekpula: Odustali od novca i poklonili ga rivalu

0
635
blumfild roud
Foto: Twitter/@BlackpoolFC

Pravila FA kupa nalažu da gostujući tim ima pravo da traži od domaćeg deo novca od prodatih karata kako bi pokrio troškove puta. Trećeligaš Blekpul je od toga odustao i poklonio novac svom rivalu Istburn Boru.

Blekpul je išao na gostovanje udaljeno preko 350 kilometara u Istočni Sakses na duel sa šestoligašem Istburnom. Otputovali su u subotu, trenirali na stadionu svog rivala, kako bi se privikli na veštačku podlogu, prespavali su u okolini i u nedelju odigrali utakmicu.


Bradford City – Exeter GG3+ – Obe ekipe su raspoložene za golove


Blekpul je lako slavio sa 0:3 i nakon meča imali su pravo da potraže od Istburna deo novca kako bi pokrili troškove putovanja. Ipak, u Blekpulu su to odbili i poklonili su novac svom rivalu koji, kao i većina klubova iz nižih liga, prolazi kroz težak period zbog korona virusa. Pored toga, navijači Blekpula su pre meča sakupili 2,100 funti kako bi pomogli domaćem timu zbog toga što se meč igra bez publike.

Istburn je poražen i na utakmici nije bilo navijača, ali su dobili novac od FA i od televizije, pošto je utakmica bila prenošena uživo.

Iz Istburna su se zahvalili Blekpulu na ovom potezu i poželeli su im sreću pred nastavak sezone u Ligi 1 i FA kupu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here