Jorku prija putovanje na sever

0
908
blajt spartans
Photo: yorkcityfootballclub.co.uk

Jork Siti kao veliki favorit putuje na sever Engleske i duel sa Blajt Spartansima.

Ovo je sezona koja bi trebala biti upisana u istorijske knjige kluba iz Jorkšira. U Jorku je sve spremno za prelazak na novi stadion, koji je skoro gotov. Ekipa je napravljena za prvo mesto i promociju u Nacionalnu ligu. I Stiv Votson mora doneti rezultate.

Jork ima veoma jaku ekipu za ovaj rang takmičenja. Posle ispadanja iz Nacionalne lige nisu odustali od profesionalnog načina funkcionisanja, te treniraju svih pet dana nedeljno, za razliku od ekipa koje imaju po dva, neke i tri treninga u toku nedelje.

Ipak, jaka ekipa i mnogo treninga ne donose uvek rezultate. Pretprošle sezone završili su na 12. mestu, prošle na drugom i poraženi su u plej-ofu. Ove sezone ambicija je da se ode korak napred, ali problem je, već u startu, napravila korona.


Blyth Spartans – York City – 2&G2+ – Velika je razlika u kvalitetu!


Zbog problema sa COVID-om, Jork je odigrao samo pet utakmica od početka oktobra. Neki timovi u ligi imaju i po 12 odigranih utakmica. U poslednjih mesec i po dana odigrali su samo 180 minuta fudbala, jer su i mnogi njihovi rivali imali problem sa zaraženim fudbalerima.

U subotu su poraženi od Lemingtona sa 2:1. Dosta iznenađujuće. I izgleda da je pauza bez utakmica imala negativan uticaj na tim.

Večeras gostuju Blajtu, gde su veliki favoriti. Blajt je prošle godine, uz Bredford PA, bio ubedljivo najslabiji tim lige. Nisu ispali samo zato što je ispadanje ukinuto zbog prekida prvenstva. Stvari se nisu promenile ni ove sezone. Posle osam kola imaju samo jednu pobedu i čak 20 primljenih golova. Ekipa Majkla Nelsona ne može očekivati bodove protiv Jorka, a prošle sezone poraženi su sa 0:3 na svom terenu.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here