Najluđa odluka godine: Vodili 5:0, sudija prekinuo meč u 83. minutu zbog magle!

0
1561
sudija i menadžeri
Photo: Twitter/russclaydon

Zaista neverovatno.

U utorak u okviru osme engleske lige sastali su se Beri Taun i Vitam Taun. Domaći su odigrali fenomenalnu utakmicu i vodili su sa 5:0 protiv nemoćnog gosta. Međutim, u drugom poluvremenu magla je prekrila teren i bili su malo otežani uslovi za igru, ali ne i nemogući. Igrao se 83. minut meča u kojem je sve odavno bilo rešeno i ostalo je još samo par minuta do kraja, ali tada dešava se nesvakidašnja scena.

Sudija zaustavlja igru, zove oba menadžera i prekida meč zbog magle!

Igrači domaćih, kao i stručni štab ostaju u neverici, jer magla nije bila toliko velika da nije moglo da se igra, pritom ostalo je još samo sedam minuta, a domaći su imali ubedljivu prednost. Ova odluka je izazvala pravi šok. Doduše, ne i kod gostujućih igrača koji su sa osmehom na licu napustili teren (tako su preneli očevici).

Predsednik Beri Tauna Rasel Vord izjavio je da će klub ramotriti opciju da ne odigra meč ponovo ukoliko rezultat ne bude prihvaćen.

Da budemo iskreni, utakmica je bila pobeđena i ukoliko nas teraju da igramo ponovo, moraćemo da razmislimo. Ako se donese odluka da moramo igrati možda ćemo morati da je odbijemo i da prihvatimo posledice toga. To ne bi trebalo da se desi i rezultat bi trebalo da bude onakav kakav je bio u trenutku prekida.

Neverovatan potez glavnog sudije. Internetom su počeke da kruže slike kako je izgledao teren u trenutku prekida i nekoliko minuta nakon šokantne odluke. Reklo bi se da je meč morao biti završen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here