Strašan tandem Stenlija napada Roverse

0
71
dion čarls
Photo: Twitter/ASFCofficial

Došli su iz šeste lige i osvajaju Ligu 1.

Napadački tandem Akrington Stenlija Kolbi Bišop i Dion Čarls je jedan od najzanimljivijih u nižim ligama. Njih dvojica su ove sezone postigli ukupno 20 golova, imaju pet asistencija i zaslužni su za više od polovine golova Akringtona kao strelci – konkretno 20 od 37.

Bišop i Čarls dovedeni su istog leta 2019. godine iz šeste lige. Za Akrington takvi transferi nisu strani. Radi se o klubu koji ima jedan od najmanjih budžeta, ne samo u ligi u kojoj se takmiči, već i u ligi ispod nje. Sa Akringtonom je sve neobično. Njihov menadžer, vlasnik, igrački kadar… ima materijala za neki poduži tekst, ali njega ćemo ostaviti za neku drugu priliku. Sada su u centru pažnje napadači ovog kluba.


Doncaster – Accrington G2+ – Gosti koriste probleme domaćih


Kolbi Bišop je počeo svoju karijeru u Nots Kauntiju još kada su bili u trećoj ligi. Za dve godine je odigrao samo četiri utakmice i bio slat na pozajmicu u Gloster. Kaunti napušta 2016. Naredne sezone igrao je u Bostonu i Vorčesteru i 2017. se priključuje Lemingtonu koji je tog leta ušao u šestu ligu iz sedme. Za dve sezone u Lemingtonu 24-godišnjak je postigao 27 golova, od čega 20 u drugoj, i obezbedio je sebi transfer u profesionalnu ligu. Akrington je platio Lemingtonu simbolično obeštećenje i potpisao ga. Dok je igrao u Lemingtonu Bišop je kombinovao fudbal sa radom u školi, gde je nastavnik, i kada je došao u Akrington, koji je profesionalan klub i gde ima treninge svakodnevno, za razliku od Lemington gde je trenirao samo dve večeri nedeljeno, Bišop je morao da odradi otkazni rok u trajanju od nedelju dana. Tako da je i na početku karijere u novom klubu kombinovao treninge i posao.

Džon Kolman je tada izjavio: Ne plaća Akrington obeštećenje svakog dana. Ovo im se za sada višestruko vraća.

Dion Čarls je počeo karijeru u Blekpulu 2013. ali je posle jedne sezone napustio Mandarine i potom igrao u petom i šestom rangu za Halifaks, Fajld i Sautport. Upravo je iz Sautporta, gde je imao dve odlične sezone, došao u Akrington.

Dion Čarls se nalazi u nestvarnoj formi. Postigao je 13 golova u prvenstvu, od čega sedam na poslednjih šest utakmica. Bišop je dodao sedam golova, dva na poslednja četiri meča.

Njih dvojica su najopasnije oružje Džona Kolmana i Donkaster će imati priliku da to oseti na svojoj koži. Roversi ulaze u meč sa manjim defanzivnim problemima. Primili su devet golova na poslednje tri utakmice i baš su pravili velike greške u odbrani na tim mečevima.

Photo: Screenshot

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here