Venzdejev junak dana – Benito Karbone!

0
217
foto: swfc.co.uk

Benito Karbone i Šefild. Nekako su odmah kliknuli. Iako ovaj grad možda nije tako lep kao što su Milano, Napulj ili Parma jeste tradicionalan kao što je i većina gradova u Italiji. Možda je baš u tome bila tajna u vezi ovog italijanskog igrača i Venzdeja.

Karbone je bio obožavan od strane navijača. Zadržao se svega tri godine u ovom klubu ali je u periodu između 1996. i 1999. godine “zapalio” Hilsburi sa svojim sunarodnikom, Paolom Di Kanijom.

Ne računajući kraj karijere u italijanskom trećeligašu Paviji, Benito je imao najbolji period upravo u dresu “sova”. Sam Italijan je priznao kako mu je najlepše bilo u Šefildu i da se osećao kao da je u jednoj velikoj porodici. U poslednjoj sezoni (1998/99), Karbone je bio najbolji strelac ekipe i bio je izglasan za igrača sezone od strane navijača.

Igrao sam fantastičan fudbal te tri godine u Šefildu. Bio sam znatno zreliji. Klub mi je bio kao porodica. Bio je to najlepši period u mom životu. Kad god dođem u Šefild, osećam se kao da sam se vratio kući. Navijači su me voleli i ja sam voleo njih. Tretirali su me kao zvezdu, kao legendu – rekao je nekadašnji napadač Venzdeja.

Možda ključni trenutak te poslednje Benitove sezone na Hilsburiju je bila pobedan na Notingem Forestom (3-2) u kojoj je upravo on postigao dva gola.

Dva gola sam dao na tom meču uključujući i lob, što mi je jedan od najdražih golova. To je bila jako bitna pobeda za nas jer smo se odvojili na tabeli od zone ispadanja. Skinuli smo pritisak sa sebe i počeli smo da verujemo da možemo i nešto više da uradimo. Zaista sam srećan što smo uspevali da ostanemo u ligi te tri sezone – izjavio je Italijan.

Karbone je na kraju napustio Šefild zbog neuspelih pregovora oko produžetka ugovora. Zaigrao je još za Aston Vilu, Bredford, Derbi i Midlzbro ali nigde nije imao uspeha kao u dresu Venzdeja. “Sove” sa druge strane, nakon njegovog odlaska nisu uspele da obezbede opstanak u Premijer ligi.

Od kako su tada ispali, nisu se vraćali u elitni rang. Ipak, ove godine bi mogli da odu stepenicu više jer su aktuelni lideri u Ligi 1. Plasman u Čempionšip deluje kao sasvim realan scenario.

Mi ćemo se zajedno podsetiti tog Beniteovog loba protiv Foresta. Iako nije bio toliko spektakularan, navijačima Venzdeja je bio najlepši na svetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here