Lazanje koje su koštale Totenhem Lige šampiona – Defo je znao da nešto ne valja

0
263
foto: tottenhamhotspur.com

Ko bi rekao da bi jedan običan ručak mogao da košta klub igranja u Ligi šampiona. Ipak, upravo to se desilo Totenhemu, sada već davne 2006. godine. „Pevci“ su bili u poziciji da osiguraju igranje najprestižnijeg evropskog takmičenja u poslednjem kolu ali su ih lazanje koštale toga.

Sve što je ekipa sa Vajt Hart Lejna trebalo da uradi jeste da ostvari isti rezultat kao i Arsenal u poslednjem kolu. „Tobdžije“ su savladale Vigan 4-2 i tako Anrijevim het trikom odradile svoj deo posla.

ČELSI – TOTENHEM GG (1.97)

Totenhem je putovao na Apton Park gde je gostovao Vest Hemu a veliki broj igrača se nije osećao dobro zbog lazanja koje su jeli dan pre. Tada nije bilo mogućnosti da se utakmica odloži, kao što je danas slučaj te su „pevci“ odigrali svoj meč bez 10 ključnih igrača. Znatno oslabljeni, nisu uspeli da savladaju Vest Hem. „Čekićari“ su dobili taj meč rezultatom 2-1.

Žermein Defo je jedan od retkih koji su „preživeli“ čuvene lazanje. Šta više, Defo je i upozorio saigrače da budu pažljivi i sve to zbog toga što je on veoma izbirljiv kada je u pitanju hrana.

Sećam se dobro tog dana, rekao sam momcima „Morate da budete pažljivi sa tim“. Jeli su lazanje i mislim da je oko desetak igrača bilo van sastava. Doktor me je zvao naredno jutro da proveri da li sam dobro. Došao sam na pipremu za meč i video sam Majkla Kerika i još par momaka kako se muče da pojedu bilo šta. Ja sam to izbegao srećom. Jako sam izbirljiv po pitanju hrane. Moja majka mi uvek govori da sam mnogo izbirljiv – rekao je Defo.

Da su saigrači kojim slučajem poslušali Defoa, ko zna, možda bi i ostvarili pozitivan rezultat na Apton Parku koji bi ih odveo u Ligu šampiona.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here