Klafovo izvinjenje Dženingsu: “Nije mi žao što su te pogodili strelicom za pikado…”

0
1187
brajan-klaf
Photo: Twitter/NFFC

Brajan Klaf je bio jedinstven menadžer. To je možda najbolji način da se opiše ovaj trener i svaka priča koju čujemo o njemu samo dodatno uvećava njegov status legende.

Često dobija epitet najboljeg engleskog menadžera ikada. Njegova postignuća to mogu da potvrde ali isto tako i zanimljive i pre svega smešne priče svrstavaju Klafa kategoriju najharizmatičnijih trenera u istoriji.

Iako se ponekad čini da je sve ispričano kada je u pitanju Brajan, pojavi se nešto novo što po prvi put čujemo. Nešto tako je ispričao nedavno i Stjuart Pirs.

Pirs je sarađivao sa Klafon osam godina i ispričao je kako je izgledao njegov susret sa nekadašnjim golmanom Arsenala, Petom Dženingsom.

Bio sam na finalu Liga kupa pre jedno osam godina i naleteo sam na Peta Dženingsa. Ušli smo u priču i u jednom trenutku me je upitao “Ti si radio sa Brajanom Klafom?”. Odgovorio sam potvrdno. “To mora da je bilo zanimljivo”? Pitao me je i nasmejao se. Nakon toga je izvukao iz džepa pismo koje mu je poslao Brajan. Ispričao mi je fantastičnu priču kada je Arsenal gostovao na Siti Graundu krajem sedamdesetih – prisetio se Pirs.

“Tobdžije” su došle u Notingem a Klaf je tada bio menadžer Foresta. Dženings je bio čuvar mreže i na kratko je otišao iza gola ispred Trent Enda (tribine na Siti Graundu). U tom momentu je nešto doletolo ka njemu i shvatio je da mu se strelica za pikado zabola u lakat!

Samo zamislite da se tako nešto danas dogodi.

Pet je samo izvadio strelicu i sačuvao je pored gola. Na poluvremenu ju je u svlačionici predao svom treneru. Don Hau (tadašnji menadžer Arsenala) je odmah nakon meča otišao u protivničku svlačionicu da se požali Klafu.

Ovo je krajnje neprihvatljivo! Vaši navijači su sramotni. Životinje! Pogledaj šta su uradili mom golmanu, pogodili su ga strelicom za pikado – rekao je Hau Klafu tada.

Prošlo ne nekoliko dana od tog događaja i svi su u Londonu verovali kako je to kraj kada je u pitanju ovaj incident. Međutim, stiglo je pismo koje je bilo namenjeno Petu Dženingsu. U njemu je stajalo “izvinjenje” Brajana Klafa.

Dragi Pet, uopšte te ne žalim. Svaki put kad dođeš na Siti Graund zaustaviš sve što ide ka tebi te me ni ne čudi što si zaustavio i strelicu za pikado. Voli te, Brajan – stajalo je u pismu.

Prosto je neverovatno koliko je fudbal nekada bio drugačija igra nego danas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here