Izašle prve FPL cene i prve velike dileme!

0
3067

Iako je tek početak jula i do početka sezone ima još više od mesec dana, Fantazi Premijer lige ne zna za (dugu) pauzu.

Danas su zvanično izašle prve informacije, odnosno cene pojedinih igrača.

Krenućemo, naravno, od najboljeg i najskupljeg, a to je – Erling Haland, čija je cena na startu nove sezone – 14! To je za čak 2,5 više, jer mu je startna prošlog leta bila 11,5, ali je sve promenio sa 36 pogodaka, 9 asistencija i 272 boda. I pored ove cene, deluje da će opet 80% igrača imati Norvežanina u svom timu.

Sledeći koji mora biti pomenut je Mohamed Salah, čija cena je sada 12,5, za 0,5 manje nego na startu prošle sezone. Egipćanin nije blistao, ali je sa 239 bodova ponovo bio najbolji među veznim igračima, tako da je zadržao visoku cenu. Sigurno da će ostati glavni igrač u Klopovom timu i da ćemo ga teško uklopiti u istoj ekipi sa Halandom, jer će ostatak tima onda previše trpeti.

Bruno Fernandeš je posebno zapao mnogima za oko, jer je danas objavljena njegova cena od samo 8,5. On je u prošloj sezoni doneo 176 bodova, bio je tek sedmi kada su vezisti u pitanju, stoga je ovaj pad i najviše opravdan tim podatkom. Vredi istaći da identičnu cenu 8,5 ima i Martin Odegard, koji je prošlu počeo sa 6,5, ali je doneo 212 bodova, najviše u timu Arsenala.

Sledeći koga moramo pomenuti takođe po niskoj ceni je Kristofer Nkunku. Novajlija Čelsija košta samo 7,5 i prema prvim komentarima, mnogi ćega imati u svojoj ekipi. Deluje kao idealan par uz Halanda, zajedno koštaju 21,5.

Son je doživeo najveći pad, košta samo 9,00, prošlu sezonu počeo je sa 12,00! Ako ga Postekoglu namesti i vrati u formu iz sezone 2021/22, biće odlična opcija.

Dodaćemo na listu i Kirana Tripijea, koji je razbio u prošloj sezoni, ali je zato sada papren i košta čak 6,5, prošlu sezonu je startovao sa cenom 5,00.

Od “bombardera” po niskoj ceni iz prošle sezone izdvajamo i Mitomu, koji je i sada pristupačan sa cenom 6,5, isto koliko vredi i Palasov Eze.

Uglavnom, u narednim danima iskaču i ostale cene, ovo su prve koje su objavljene, pa polako možemo da sklapamo tim za sezonu 2023/24!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here