Intro FPL 2021/22 – Pravila ista, uz jednu TOP inovaciju!

0
4435
Foto: premierleague.com

Zakuvava se polako, za manje od mesec dana kreće nova  sezona u PL a to znači samo jedno, Fantaaaaaaazzzzziiiiiii 😊

Ove godine je FPL zaživeo nikad ranije, skoro mesec i po dana pred početak sezone i poptuno su mi usrali Euro fantazi, jer sam ga momentalo batalio 😊

Ove sezone u FPL, nema nikakvih novosti kad je reč o pravilima.

Čipovi su ostali isti (Free Hit, Bench Boost, Triple Captain) ova tri se mogu jednom iskoristiti tokom sezone i imamo 2 Wild Carda. Prvi morate iskoristiti do 28.12.2021. nakon toga vam propada i posle 01.01.2022. dobijate drugi WC koji možete koristiti do kraja sezone.

Bodovanje je ostalo isto, Deadlines je ostao isti kao i prošle godine, sat i po pre početka prvog meča u kolu. Tako da nema nikakvih nepoznanica pred ovu sezonu.

Jedina novost i osvežavajuća inovacija za ovu sezonu je što sad imamo opciju da u okviru naše lige imamo i naš FPL Kup. Svi timovi iz određenene lige ulaze u kup i od broja timova zavisi kad kup počinje. Iskreno, jako dobra fora i baš mi se sviđa.

FPL Intro

Ovo je samo malo upoznavanje sa ovogodišnjim FPL. Neki dobronamerni saveti za uspešnu sezonu.

Još je rano za ozbiljnije sastavljanje ekipa jer je prelazni rok u toku, prijateljske su tek počele da se igraju, nisu se svi igrači ni vratili treninzima. Tako da nema potrebe da trošite previše energije na neke kombinacije kad će te to još milion puta promeniti.

Po meni neka osnovna pravila za pred-sezoni i malo duže su:

  1. Sad se upozajte sa igračima, cenama, čitajte izveštaje sa prijateljskih tekmi. Pratite transfere, vesti, povrede, menjajte formacije i tražite onu pravu. Napravite bazu, ma koju posle samo nadograđujete. Navijački forumi, čitajte šta oni koji svaki dan prate određene ekipe i igrače govore.
  2. Napravite svoju wach listu, tako će te lakše ispratiti sve. Kad god pročitate neku vest, nešto zanimljivo, kad vam neki igrač skrene pažnju stavite ga na vašu listu. Pa kad dođe vreme polako birkajte samo sa vaše liste.  Recimo, najbolji primer za ovo je Temi Ejbraham, koji je sad u Čelsiju ali na izlaznim vratima Čelsija. A on je već dokazan igrač, znamo da će davati golove gde god ode a cena mu je 6,5m. Razlog za to je što je u Čelsiju gde nije u prvom planu. A ako pređe u Vest Hem, Brajton, Arsenal… gde god. Imaće mnogo veću minutažu i biće lagano 10+ ako ne i 15+ golova u sezoni. Za tu cenu to je bomba. To je Bamford od prošle godine drugim rečima.
  3. Rešite odmah koja će vam taktika biti, da li pravite ekipu za prva 3-4 kola (najčešće prva tri kola) pa onda WC ili idete na duže staze. Ako idete na prva 3-4 kola, onda samo gledate raspored i tu nema greške. Ovako ću ja da radim. To mi je nekako sigurica.
  4. U FPL važnu ulogu igra promena cene rast/pad. Preporuka je, budite malo agresivniji sa transferima u prvih par kola, hvatajte rast cene. Značiće vam kod WC bilo da ga radite u trećem, četvrtom kolu ili kasnije.  Najbolji sajt za praćenje promene cena je http://www.fplstatistics.co.uk/
  5. Gledajte što više fudbal, samo gledajte i sve će vam se samo kazati. Moj najveći minus zadnje dve sezone je što ne mogu da ugrabim vremena da sednem i da gledam fudbal. Pa sve više igram na informacije, na statistiku i tu onda nema sreće, bar za mene.
  6. Ove je ipak samo igra i shvatite to tako, igrajte se. Nemojte kopirati nikoga igrajte kako vi osećate i mislite, sledite svoj „hanč“.
  7. Napravite Twiter, twiter je mama za FPL. I Naravno zapratite Fantasy Geng 😊

Realno tek posle Komjuniti Šilda treba stvari shvatiti ozbiljno. Do tad, pratimo, beležimo, vagamo.

Za početak vam je dosta, posle ćemo ići ono standardno po linijama tima, formacije, raspored…

Paliteee motore polako pozzzzzzzzz

Zdrale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here