Fantazi menadžer – “mid-price” veznjaci

0
933
Mejson Maunt Čelsi

Malo da uporedimo neke  “mid-price” veznjake, a koji su opet ključni za svoje ekipe.

Ovo je 6 koji su meni zapali za oko, s tim  što rećimo Maunta možemo malo staviti sa strane jer njegova uloga će se bukvalno menjati iz kola u kolo u zavisnosti od dostupnosti ostalih igrača u Čelsiju (Zijah, Pulišić, Haverc). Dok je Klih iz Lidsa ovde jer je na penalima i standardan je pa bi trebalo i njega uzeti u razmatranje.

RodríguezTrossardMountBowenBarnesKlichZaha
Stvorene šanse (velike šasne)10 (3)7 (2)6 (1)0 (0)3 (0)4 (0)4 (0)
Šuteva na gol (šuteva iz 16m)6 (3)8 (2)9 (2)8 (5)12 (10)3 (2)8 (7)
Dodira u 16m4691420714
XG0,370,580,361,540,950,891,88
Golova1112123
Asistencija1110110
Da li je na penalima

Klih je najjeftniji od svih i na penalima je, ali je realno i najmanje opasan po gol protivnika. Ali zbog cene i penala, ako može da bude 5 vezni to je idealno. Lids igra dobar fudbal, dosta napadački i verujem da će biti penala za Kliha.

Boven mi je skroz korektan, ali mi je Vest Hem kao ekipa šugav i jedno kolo izgube od Njuke 2:0, pa dobiju Vulse 4:0, previše oscilacija. Ne znam da li može da bude konstantan? Dakle ostadosmo na četiri imena.

Hames Rodrigez, fantastičan, najkreativniji od svih, uzeo je sve kornere od Dinjea, verovatno je i većina slobodnih udaraca njegova (direktnih). Jedina mana kod njega je što je po “heatmapu” malo povučeniji i to što možemo uzeti DCL u špicu i tako pokriti Everton, a da u vezu guramo nekog drugog.

hames rodrigez everton
Photo: Twitter/Everton

Trosard, odlične 3 partije ima, jeftiniji je od Rodrigeza, Zahe i Barnsa sa 1m i više što je veliki plus. Jedini minus je to što je Mopaj na penalima, a i on je dosta jeftin. Dva napadača iz Brajtona je previše. Trosard mi se na oko više sviđa od Hamesa jer je ofanzivniji i više gleda ka golu, da on postigne gol. Hames je klasičan plejmejker.

Zaha, jedini od ove četvorice koji je na penalima, ogroman plus. Igra OOP (out of position) tj igra špica, a vezni je, samo ne znam dokle jer sve očekujem da Batšuaji počne sa Ajuom u napadu. Minus je to što je Palas nekako najmanje ofanzivna ekipa od ovih i ne vidim da će postizati previše golova, kao što je uostalom i bilo prošle sezone.

Barns, možda sam to već i rekao – moj favorit. Nije na penalima i to je jedini minus. Jako je ofanzivan, uvek ulazi u 16m, izuzetno je konkretan jer svaku akciju prvenstveno gleda da završi šutem. On je igrač koji završava akcije dok je Rodrigez igrač koji stvara šanse drugima i često to bude asistencija za asistenta. Barnsa vidim kao idelano rešenje da imamo nekog iz Lesterovog napada za male pare. Ako nam je Vardi preskup onda je Barns pravo rešenje.

Mislim da moramo gledati kako da ukopimo sve u jednu kompaktnu celinu, da pokriješ sve ekipe koje su u formi. Meni je to bitnije, a ne da gledam pojedince. Recimo meni deluje bolje da imam Barnsa-Trosarda u vezi plus Bruna i KDB i koga već, a u napadu Himenez, Ings i DCL. Jer sam tako pokrio  Lester,  Vulvse, Soton, Everton, ekipe sa dobrim rasporedom/formom. A opet su to igrači koji imaju bitne uloge u tim ekipama. 

To je taj neki balans koji pokušavam da dostignem.

Zdrale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here