Fantazi menadžer – izbor kapitena 4. kolo

1
1020
šon dajč
Photo: Twitter/BurnleyOfficial

Prošlo kolo su kapiteni omanuli, pa neće valjda i ovo kolo.

Ovo kolo nam donosi dosta lepih parova na papiru, pa ćemo izabrati.

KDB/STERLING NA STRANI SA LIDSOM

Verujem da svi očekujemo rekaciju Sitija nakon katastrofe u prošlom kolu protiv Lestera. Kod Građana i dalje nema Aguera i Žezusa, tako da Sterling verovatno opet počinje kao špic.

 Poslednje 3 utakmice
 KDBSterling
Dodira u zadnjoj 1/3 terena10353
Kreirane šanse (velike šanse)9 (1)1 (1)
Dodiri u 16 m1113
Šutevi na gol (u okvir gola)6 (4)4 (2)
Šutevi  iz 16 m23
XG1,190,31
Kvota da daje gol2,41,8

KDB je nedvojbeno sigurnija opcija, na penalima je ima više stvorenih čak je mu je i xG bolji nego Sterlingov. Sterlingu u prilog ide samo kvota da postiže gol, koja je znatno manja nego kod KDB. Sitije delovao prilično loše protiv Lestera, ali verujem da će sa Lidsom to biti malo drugačije. Lester je ekipa koja igra bolje bez lopte, nisu ekipa koja zahteva loptu u nogama i koja igra visok presing i imaju Vardija i Barnsa koji su stvoreni za kontre. Lids je skorz kontra ekipa, oni će igrati fudbal sa Sitijem, probaće (kao i sa Liverpulom) da iznose loptu, da prave presing i mislim da će tu stradati kao i sa što su i sa Liverpulom. Tj. da će primiti koji gol više, ok možda i daju par komada pa i pobede ali to nije bitno. 🙂 Ako će Lids igrati svoj fudbal, sa visokom zadnjom linijom deluje da će tu biti dosta prostora za Sterlinga i njegove trkove iza leđa defanzivaca Lidsa. A realno, ako tako bude, taj pas koji će biti upućen će biti delo KDB, tako da verujem da su obojica vrlo dobar izbor za ovo kolo. Lids, druga najgora ekipa po xGC sa 5,8. Samo je VBA gori od njih. A igrali su pored Liverpula još sa Šefildom i Fulamom, dakle nisu neke baš najofanzivnije ekipe. Tako da će sigurno biti dosta prostora za KDB-a i Sterlinga.

Do sada nisu igrali sa Lidsom!

Sterling Mančester Siti
Photo: Twitter/ManCity

SALAH/MANE NA STRANI SA ASTON VILOM

 Poslednje 3 utakmice
 SalahMane
Dodira u zadnjoj 1/3 terena146120
Kreirane šanse (velike šanse)11 (1)6 (0)
Dodiri u 16 m3525
Šutevi na gol  (u okvir gola)17 (5)13 (6)
Šutevi  iz 16 m139
XG2,322,35
Kvota da daje gol1,751,9

Čudo je to što je Salah u skoro svkoj kategoriji bolji od Manea, čak ima i 3 boda više ali kad pogledamo po utakmicama i na oko, Mane je u 2 od 3 bio znatno bolji, opasniji igrač. E sad, ovde je fora što igraju sa Vilom, najboljom defanzivnom ekipom u ligi. Vila je igrala dve tekme i dozvolila jednu veliku šansu (najbolji u ligi), imaju 20 dozvoljenih šuteva što ih stavlja na četvrto mesto, i trenutno ima najbolji xGC od svih ekipa i on je 1,65. Vila ima super brojke ali su igrali sa Šefildom i Fulamom, dve ekipe koje nisu baš napadačke. Tako da neće to tako dobro u defanzivi izgledati protiv Liverpula. Ali opet, ja bih pre išao sa Sitijem nego sa Liverpulom za ovo kolo.

Skor sa Aston Vilom –  Salah 2 tekme, 1 asistencija. Mane 5 utakmica, 6 golova i 2 asistencije.

Uf, Mane mami. Znamo da je bolji na strani od Salaha, još ovaj skor sa Vilom, baš primamljivo. Još kad znam da je Mane bio bolji na 2 od 3 tekme, meni ovde nema dilema. Mane ispred Salaha.

liverpul igrači
Photo: Twitter/LFC

VARDI KUĆI SA VEST HEM JUNAJTEDOM

 Poslednje 3 utakmice
Dodira u zadnjoj 1/3 terena28
Kreirane šanse (velike šanse)2 (0)
Dodiri u 16 m11
Šutevi na gol (u okvir gola)6 (5)
Šutevi  iz 16 m6
XG3,6
Kvota da daje gol1,65

Vardija jedostavno moram da stavim iz jedog jedinog razloga a to je 5 golova iz 3 tekme. Čak i tekma sa Vest Hemom ne deluje top, jer je su Čekićari otresli Vulse sa 4:0 i u svim defanzivnim parametrima su u gornjem delu lige. Recimo četvrti su po broju dozvoljenih velikih šansi (3), Liverpul je dozvolio 4, šesti su po xGC. Dakle oni nisu defanzivno loši. Vardi ima prilično slabe brojke, on bukvalno daje golove iz ničega. Ok bila su čak 4 penala od tih 5 golova ali to nisu bili ovi penali za ruku, već pravi penali, oni su zasluženi. Lester igra tako, ima takve igrače da je za očekivati da bude još takvih penala. Vardi je protiv Sitija delova mnogo bolje, popravio je brojke, imao je 5 dodira u 16m, 3 šuta – sva tri golovi. Tako da ovo deluje dosta bolje nego ono iz prvog kola kad nije imao dodira u 16m. Zapitajte se, Vardi ima 5 golova a nije u formi, šta će biti kad počne da igra bolje??? Možda je riskantan za C, ali ga treba imati u ekipi.

Skor sa Vest Hemom – 9 tekmi igrao, 3 gola i 3 asitencije

Vardi Lester
Photo: Twitter/LCFC

OBAMEJANG KUĆI SA ŠEFILD JUNAJTEDOM

 Poslednje 3 utakmice
Dodira u zadnjoj 1/3 terena58
Kreirane šanse (velike šanse) 4 (1)
Dodiri u 16 m10
Šutevi na gol  (u okvir gola)4 (3)
Šutevi  iz 16 m3
XG0,27
Kvota da daje gol1,8

Oba je protiv Liverpula bio nevidljiv, bukvalo 90min tekme nisam video da igra. To mi je bio veliki šok jer ga je čuvao TAA koji nije poznat po svojim defanzivnim karakteristikama i koji je više napred nego nazad, ali eto. Oba je bio nevidljiv, potpunooo! Čak i u prva dva kola, sa Fulamom i Vest Hemom nije bio ništa posebno, polako počinjem da mislim da on neće opravdati svoju cenu od 12m ove sezone. Ali to nije razlog da mu ne damo šansu protiv Šefilda, koji ima ozbiljnih problema u odbrani. Doduše, samo će im O’konel biti OUT verovatno celu sezonu, Igan je odradio crveni karton i vraća se u prvu postavu. Ali to treće mesto će morati da popuni Ampadu ili Džek Robinson. To mi je nekako ključna stvar zašto Obu uopšte ubacujem u priču oko kapitena. Jer Šefild nije ni blizu defanzivnog nivoa od prošle godine. Još imaju problema u sa povredama. Ko god bude igrao to nije uigrana trojka Šefilda. Dozvolili su 46 šuteva na svoj gol što je četvrti najgori skor, dok su sa xGC od 3,58 tu negde na sredini. Mislim da će Oba doneti neke bodove ali to će biti sitno kao u prva dva kola.

Skor sa Šefildom –  igrao 1 tekmu, bez golova i asistencija.

pjer emerik obamejang
Photo: Twitter/Arsenal

Rezime

Prva 3 kolaSalahManeKDBSterlingObamejnagVardi
Dodiri u 16 m146120103535828
Kreirane šanse (velike šanse)11 (1)6 (0)9 (1)1 (1)4 (1)2 (0)
Dodiri u 16 m352511131011
Šutevi na gol (u okvir gola)17 (5)13 (6)6 (4)4 (2)4 (3)6 (5)
Šutevi  iz 16 m1392336
XG očekivani golovi2,322,351,190,310,273,6
Kvota da daje gol na utakmici1,751,92,41,81,81,65

Verovatnoća da igrač daje gol ili ima asistenciju

Photo: Privatna arhiva

Salah stvarno ima najbolje brojke, to stoji, ali ja sam već rekao. Ako moram nekog iz Liverpula pre bih išao sa Maneom. Dok me  iskreno više vuče Siti nego Liverpul za ovo kolo. Ja naginjem ka KDB-u ili Sterlingu.

Potez Ludaka – Deni Ings kući sa VBA

Bila je opasna dilema Himenez ili Ings, ali sve brojke ukazuju da je Ings ipak bolja opcija.

Kvota da daje gol je 1,75, a u prilog idu i defanzivne brojke VBA koji je definitivno najgora defanzivna ekipa u ligi. Vest Brom je dozvolio najviše velikih šansi (11) i najviše šuteva na gol (52) i xGC je ubeljivo najveći (8,84) dok je recimo Fulam drugi na listi sa 5,90. Mislim da je sve jasno.

Pažljivo birajte, pozzzzzzz

Zdrale

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here