Fantazi menadžer – izbor kapitena 3. kolo

0
870
Photo: Privatna arhiva

Treće kolo nam donosi širok izbor kandidata za C, tako da čak neću sve ni uvrstiti. Recimo Junajted sa Brajonom bi mogao biti dobar meč za Bruna/Rašforda/Marsijala, ali zbog jako slabe partije u prvom kolu cele ekipe Junajteda i činjenice da igraju u 13:30h, njih ću preskočiti. Ionako imamo dovoljno kandidata i bez njih.

Sterling/KDB – kući sa Lesterom

Ovde prvenstveno milsim na KDB-a, koji će verovatno većini biti kapiten. To pokazuju i sve ankete. Siti je debitovao u prošlom kolu pobedom nad Vulvsima 3:1. Gde je KDB odmah krenuo jako – gol i asist i bonus 3. Bitno je da je KDB izveo penal, jedina pretnja oko penala će mu biti Aguero kad se vrati. Igrao je klasičnu 10 i apsolutno se pitao za sve.

man siti prvo kolo
Photo: Privatna arhiva

Što se na ovoj slici jasno i vidi. KDB je tu odmah iza Žezusa, dok je Sterling neočekivano malo povučeniji, čak je povučeniji od Fodena bio. Ok, ovo je bila samo jedna tekma i ne možemo da sudimo na osnovu jedne tekme, ali deluje da je KDB apsolutno ključni čovek kod Sitija i apsolutni MUST HAVE. S toga je on bolja opcija za C ovo kolo od Sterlinga. KDB je klasičan školski primer koga za kapitena. E ako niste klasičan štreber, mogli biste probati sa Sterlingom. Razlika je u tome što KDB ima 38% menadžera, a Sterlinga svega 5,4% menadžera pa ako razvali kao što ume možete ozbiljnu razliku napraviti. Njemu ide na ruku i ne igranje Aguera, jer je Žezus tip igrača koji voli da dođe po loptu, pa da razigrava saigrače. A to najviše odgovora Sterlingu koji onda koristi svoju brzinu i ulazi iza leđa protivničkoj odbrani. Iskreno, da Sterling igra na desnoj strani, i da napada Džastina (po meni jako loš defanzivac), verovatno bih ga i ja stavio za C, ali ovako ide na Kastanjea koji mi deluje dosta bolji-odgovorniji u defanzivi od Džastina, pa sam odustao od Rahima.

Skor sa LesteromIgrao mečevaGoloviAsistencije
KDB814
Sterling1012
Poslednja utakmicaKDBSterling
Dodiri u 1677
Šutevi (u okvir gola)4 (4)1 (1)
Kreirane šanse (velike šanse)6 (0)1 (1)
XG očekivani golovi1,120,05
Kvota da postiže gol na utakmici2,61,9

Iskreno i nemaju neki skor protiv Lestera, dok su sve brojke na strani KDB, plus na penalima je. Ali ponavljam, Sterling može da ekspolodira i sa 3 komada i da napravi veliku razliku!

Salah/Mane – kući sa Arsenalom

Pakleni dvojac Liverpula za sad igraju na smene, prvo het-trik Salaha, pa 2 komada Manea.

Da li je opet red na Salaha? Ja mu dajem predost iz prostog razloga što on igra mnogo bolje na Enfildu.

Photo: Privatna arhiva
Poslednja utakmicaSalahMane
Dodiri u 1696
Šutevi (na gol)4 (1)3 (3)
Kreirane šanse (velike šanse)5 (0)0 (0)
XG očekivani golovi0,190,76
Kvota da postiže gol1,752,00

Obojica imaju lepe brojke sa Arsenalom, ali Salah je učestvovao u 10 golova na 6 utakmica, plus igraju na Enfildu. Evo meni moga kapitena! Kod Arsenala se vide neki pomaci u igri ali i dalje nisu na nivou da ugroze Liverpul, i dalje ta odbrana ne uliva sigurnost.

Forma i brojke kažu KDB ili Salah, ja idem sa Salahom zbog fantastičnog skora sa Arsenalom.

Photo: Privatna arhiva

Potez Ludaka

Razmišljao sam i o Verneru da pišem, kao opciji za C, ali meni je to nekako nesigurno. Verner mi pre dođe kao potez ludaka. Jer realno on je klasa ispod ove četvorice. Prvo jer Čelsi ne deluje tako dobro. Sam Verner deluje opasno, jedini je Čelsijev igrač koji je pravio razliku i pretio u prva dva kola. Ali pored ove četvorice nema potrebe da rizikujmo sa Vernerom. Činjenica je da je VBA primio 8 komada u 2 tekme, ali došao im je Ivanović, koji je debitovao u Liga kupu i koji može dosta da doprinese odbrani. Ja imam Vernera u ekipi ali ne bih ga gurao za kapitena pored Salaha i KDB, eto neka Verner bude potez ludaka!

TIMO VERNER 9,5mPoslednje koloTotal
Dodiri u 16 m512
Šutevi (u okvir gola)1 (0)6 (1)
Kreirane šanse (velike šanse)1 (0)2 (0)
XG očekivani golovi0,040,35
Kvota da daje gol na utakmici1,75 
Photo: Privatna arhiva

A vi mućnite još malo svojom glavom pa izaberite kapitena. Veliki pooz i srećno!

Zdrale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here