Fantazi menadžer – izbor kapitena 2. kolo

0
1433
Salah Obamejang
Photo: privatna arhiva

Situacija za ovo kolo prilično jasna, Oba i Salah, s tim što se predost daje Obamejangu koji igra kući sa Vest Hemom.

Obamejang je dao gol u prvom meču, a ja bih rekao da je on meč sa Fulamom odradio sa pola gasa. Očekujem od Obe ove sezone pre svega da bude konstantan, da redovno daje golove. Oba je prošle sezone 13 od 22 gola dao na svom stadionu tako da možemo reći da je bolji kući nego na strani. U prilog Obamejangu ide i činjenica da je Vest Hem dozvolio 5 velikih šansi po njihovoj desnoj strani, a to je strana gde će on napadati. Tih 5 velikih šansi je najviše u prvom kolu. Dakle, definitivno će biti prilike za Obu.

Obamejang je drugi po verovatnoći da će imati neki napadački učinak u drugom kolu, gol ili asistenciju sa verovatnoćom od 68%.

Photo: Privatna kolekcija

Nakon het-trika mora biti u najužem krugu kapitena, tu nema dileme.

Salah je imao skoro savršenu partiju u prvom kolu. Ok imao je dva penala, ali on je imao 21 dodir u 16m, što je ubeljivo najviše u prvom kolu, recimo drugi je bio Ričarlison sa 9 dodira u 16m. Dakle, bio je baš opasan, stalno je bio oko lopte u 16m. Prošle godine je na strani dao samo 4 gola od 19, ali je imao 6 asistencija od 10.  Mada, zna se već godinama unazad da je Salah dosta bolji na Enfildu. Sad igra sa Čelsijem u derbiju kola, koji nije impresionirao u defanzivnom smislu i to protiv Brajtona. Čelsi je dozvolio 13 šuteva na gol od čega je 7 bilo iz 16m. Tako da je skoro nemoguće da sačuvaju mrežu, ali iskreno mene više vuče Mane na ovoj tekmi nego Salah.

Photo: Photo: Privatna kolekcija

Tek je drugo kolo, tako da i ove brojke nisu neki reprezentativan uzorak, ali eto čisto da se nađu. Kao što sam već rekao, Salah je ima predobro prvo kolo, fantastične brojke tako da je očekivano da je dosta bolji od Obe u svim kategorijama. Oba igra kući (gde je bolji nego na strani) sa ekipom koja je dozvolila najviše velikih šansi po njegovoj strani. Dok Salah igra na strani što mu i nije baš omiljeno. Za mene je slučaj jasan, Obamejnag kapiten!

Photo: Privatna kolekcija
Photo: Privatna kolekcija

Ova tabelica govori koja je verovatnoća da igrač ima napadački učinak (gol ili asistenciju).

Bruno jete na prvom mestu, ali generalno mi nije logično da nam kapiten bude bilo ko iz Sitija ili Junajteda jer još nisu igrali utakmicu, još ima nekih nejasnoća pogotovo kod Junajteda. Bruno se tek nedavno vratio nakon porođaja žene, dosta igrača im je bilo u karantinu. Dok kod Sitija KDB bi stvarno morao biti zacementiran, ali igraju sa uvek nezgodnim Vulsima tako da je najbolje preskočite ove dve ekipe. Oba i Salah su više nego dobri kandidati.

To je to od kapitena za ovo kolo, kratko i jasno.

Srećno svima!

Pozzzzzzzzz

Zdrale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here