Fantazi menadžer – izbor kapitena 11. kolo

0
5274
tomas parti
Foto: Twitter/@Arsenal

Počinje decembar,počinju nemrine noći za fantazi menadžere. U decembru će se u PL odigrati čak 6 kola, dodajmo tu i evropska takmičenja, kupove i koronu i jasno vam je da nas čekao pravi pakao. No, mi se ne damo tako lako preplašiti tako da idemo polako, kolo po kolo.

Kad je reč o kapitenima za ovo 11.kolo, to je svima je jasno Siti vs Fulam je centralni meč ovog kola!

KDB – kući sa Fulamom

Opcija broj jedan za ovo kolo, bez dileme. Ovo je savršen trenutak za KDB. Odmoren je u LŠ, dolazi ima Fulam nakon 5:0 pobede nad Barnlijem. Sam KDB je bio dobar protiv Barnlija, sa dve asistencije i par opasnih šuteva, gol je prosto visio u vazduhu tako da očekujem jedan golčić protiv Fulama. KDB je protiv Fulama imao 3 stvorene šanse, jednu veliku stvorenu šansu i 3 šuta. Uz naravno 2 asistencije. Tako da su to vrlo dobre brojke. Fulam je malo popravio defanzivu i u poslednja četiri kola je 9 po xGC (5.01). Recimo prvi je Čelsi sa 1.48 dok je poslednji Everton sa 9.76. Tako da Fulam trenutno nije ekipa sa najgorom odbranom, to su pokazali i protiv Lestera, ali realno, Lester i Siti nisu ista kategorija. Po meni 3 komada su Fulamu zagarantovana. Poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima (pod Gvardiolom), Siti je dobio sve četiri i to bez primljenog gola (4:0,0:2,2:0,3:0). Sam De Brujne je igrao samo jednu utakmicu sa Fulamom i nema ni gol ni asist.

Ono što KDB je stavlja na prvo mesto za kapitena je što smo sigurni da će igrati. Steling je presedeo ceo meč sa Barnlijem na klupi, dok je u utorak u LŠ odigrao 90min. Foden, je isto bio klupa u PL a u LŠ je igrao 90min, Tores je počeo i PL i LŠ, u LŠ je igrao 71 minut, kada ga je zamenio Žezus. A KDB i Marez nisu igralu u LŠ. Tako da je za verovati da će ova dvojica biti starteri u PL. Ali sa Gvardiolom nikad nisi načisto.

Photo: Twitter

Bruno Fernandeš – na strani sa Vest Hemom

Ovaj čovek je neuništiv na strani. Opet je bio dvocifreni, 8 put u 11 gostovanja od kako je došao u Junajted. I dalje svako gostovanje je uradio nešto, impresivno. Sad igraju sa Vest Hemom, koji je na papiru tvrđi protivnik od Fulama, ali kad pogledamo brojke u poslednja četiri kola, Vest Hem je popustio u odbrani. Očekivano xGC im je 6,83 i po tome su 5 najgora ekipa u PL. Recimo Fulamov xGC je 5,01.  Tako da je Bruno odličan kandidat za C. Plus, ako bude igrao i Kavani, čini mi se da Bruno dobija novu dimeziju, jer bi mogao biti pakleni tandem sa Kavanijem. Koji će znati da koristi i najmanju šansu koju mu Bruno namesti (za razliku od Marsijala koji ima probelma sa realizacijom). Bruno je isto kao i KDB igrao jednom sa svojim protivnikom i bio je bez učinka. Bruno je sa Sotonom imao 6 šuteva od čega su 3 bila iz 16m. Dakle duplo više nego KDB, ali je zato imao samo jedu šansu kreiranu dok je KDB imao 3.

Džejmi Vardi – na strani sa Šefildom

Mnogi će se možda iznenaditi zbog Vardija, tako da je prvo što ću reći, NEMOJTE PRODAVATI VARDIJA! Zašto, jer jeste on bio slab sa Fulamom u prošlom kolu i razočarao je dosta ljudi. Vardi je imao jednu stvorenu šansu, 3 šuta i to je to. A opet je uprkos slaboj partiji imao asistenciju i doneo je 5 bodova. Ono što je ključ kod Vardija ove sezone je forma na domaćem terenu i na strani. Vardi ove sezone kući ima prosečno 3,3 poena po meču dok je na strani na neverovatnih 10,6 poena po meču. Nešto slično kao Bruno, na strani su mnogo efikasniji. Vardi je samo poslednjem gostovanju kod Liverpula (3:0 za Crvene) ostao bez bodova. A sad gostuju Šefildu koji je možda trenutno i najslabija ekipa u PL. Oni nisu najgora odbrana, ali tu su negde, 5 najgora odbrana u poslednja četiri kola. Sa xCG 7,3 i druga su najgora odbrana po dozvoljenim šutevima na gol 68, samo je WBA dozvolio 2 šuta više od Šefilda. Tako da stvarno nije vreme da menjate Vardija, ok ne morate ga za kapitena ali morate ga ostaviti u ekipi. Rekao bih da će Vardi biti pravi differential kad je kapiten upitanju. To je za one malo hrabrije 😉

Vardi Lester
Photo: Twitter/LCFC

KDB vs Bruno vs Vardi

Posledja 4 kolaKDBBrunoVardi
Dodira u zadnjoj 1/3 terena15713754
Kreirane šanse (velike šanse)11 (3)9 (4)5 (2)
Dodiri u 16 m161322
Šutevi na gol (u okvir gola)16 (2)17 (7)12 (8)
Šutevi  iz 16 m7710
XG očekivani golovi1,442,253,74
Kvota da daje gol na utakmici1,82,451,9

Potez Ludaka – Rijad Marez

Ovo je potez ludaka samo zato što igra za Gvardiolu, pa ne možemo reći da je siguran starter. Mada je Marez počeo 7 od 9 utakmica, ove dve nije ni ulazio u igru. Tako da je vrlo zahvalan. I on je trenutno na 45 bodova tj. 6 bodova više od KDB koji je 3,5m skuplji. Postigao je het-trik protiv Barnlija, odmoren u LŠ. Hmmm, možda ovo i nije potez ludaka, već sigurica 😊

Ovo kolo dosta obećava, jako lep opcije za kapitena imamo, na vama je sad samo da prelomite. Kontam, koga god izaberete od gore navedenih neće te pogrešiti, ali opet odluka je na vama.

Srećnoooo!

Veliki pozdrav

Zdrale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here