Fantazi menadžer – analiza rasporeda

0
2724
dominik kalvert-luin
Foto: Twitter/@Everton

Kad već ide ova reprezentativna pauza, rešio sam da vidimo ko ima kakav je raspored u narednim kolima.

Sledećih 5. kola:

Photo: privatna arhiva

Prvi na listi sa najlakšim rasporedom je Mančester Siti. Doduše oni u 9. kolu imaju Totenhem, što nikako nije laka utakmica ali posle toga je livada i to mnogo duže od naredih pet kola. Tako da su Sitijevci “must have” u naredom periodu. Imate fore još ovo kolo da budete bez Građana ali nakon toga nemate opravdanja. Činjenica je da Siti nije u sjajnoj formi, ali prosto moramo da imamo KDB (11,5) ili Sterlinga (11,5). Čak možda i obojicu ako pokažu da su popravili formu. Ja svakako dajem predost KDB-u.

Photo: privatna arhiva

Za Siti bi trebalo i Aguero da se vrati posle reprezentativne pauze, tako da će biti opet pitanje Aguero/Žezus pa je moja preporuka KDB/Sterling i jedan defanzivac. Najbolja opcija je Kanselo (5,4), koji je počeo poslednje četiri utakmice i fantastičan je u napadu. Mendi se oporavio, što je malo zabrinjavajuće ali to ne bi trebalo da ugrozi Kansela. Posao može da odrati i Voker (6,1). Koji je skuplji, manje ofanzivan ali sigurniji.

Aston Vila je druga na listi. Njihovi igrači su vrlo povoljni, pa bi to trebali da iskoristimo. Kad pogledamo protivnike, to su sve tvrde ekipe, sve  sem Brajtona. Tako da se ne bih zaletao sa duplim napadom Vile, ali dupla odbrana već može. Po meni je Grliliš (7,5) must have. Džek je apsolutno ključan igrač Vile i u jako dobroj formi je. Dečko je klasa i nije bitno protiv koga igra. Votkins (6,1) je ok opcija ako ne želite Griliša. A u odbrani, Martinez (4,8) pod obavezno na golu, dok druga opcija može biti Target (4,5) koji je najeftiniji od startera u Vili i dosta je ofanzivan. Igra po levoj strani gde se preklapa sa Grilišom, drugim rečima ima dosta prostora jer Griliša često dupliraju plus Griliš zna kad da doda pravi pas.

Kristal Palas, nešto slično kao sa Vilom, više bih gledao odbranu nego napad jer igraju sa tvrdim ekipama (izuzev VBA sa kojim igraju u 11. kolu). Ja i dalje verujem da Mičel (4,1) može da se vrati u prvih 11 kad se oporavi posle reprezentativne pauze, da li na levom ili desnom beku nebitno je. Ako imate malo više keša, onda definitivno Van Anholt (5,4) koji je jedan od najofanzivnijih bekova na ostrvu, plus je na nekim prekidima. Od napada, Zaha (7,4) ok, ali uvek ga poredim sa Grilišom jer su tu po ceni i svaki put bi uzeo Grliliša pre Zahe. Sa Ezeom (5,8) bih sačekao još. Da vidimo da li će uspeti prvo da bude redovan starter.

U Evertonu je i dalje Kalver-Luin (7,8) vrlo dobra opcija. Iako je malo usporio sa golovima, on je ipak donosio redovno bodove. Plus, vraća se Ričarlison koji će baš dosta da znači Evertonu, i samom DCL, jer Ričarlison donosi tu eksplozivnost, brzinu i prodornost. Tako da pored DCL mislim da će i Hames Rodrigez (7,9) da ima svojih svetlih trenutaka. I na kraju, sada su  DCL i Ričarlison iste cene 7,8m. Ako već birate između njih dvojice, ja sam za Ričarlisona, on je na penalima. Ričarlison može da bude pravi „differentials“ jer ga ima samo 3,8% menadžera.

džejms rodrigez, šemus kolman, rišarlison
Photo: Twitter/Everton

Lester igra sa Liverpulom koji je najgora odbrana, ali opet to je Liverpul pa se ne bih zaletao sa Lesterovim igračima za 9. kolo. Vardi (10,1) igra loše ali Lester ima već 8 penala do sada, tako da nema zime za njega. Barns koji je super krenuo sad je prvi put počeo meč sa klupe, što je malo zabrinjavajuće. Medison se isto rotira. Tako da bukvalno dolazimo do toga da sem Vardija niko drugi od Lesterovog napada nije vredan pažnje. U odbrani tu je Džastin (4,8) najbolja opcija jer Pereira neće biti spreman još mesec dana, a Lester je sad prešao na formaciju sa ving-bekovima (Džastin i Tomas) i oni su sada još malo ofanzivniji. Tomas (4,3) je još jeftiniji od Džastina ali sad je igrao 45 min, tako da ne možemo reći da je 100% zacementiran pa ne bih rizikovao s njim. Dolaskom Fofane u odbranu Lester deluje vrlo dobro nazad. Imaju 2 clean sheeta u poslednje 4 tekme.

Pažnju bih skrenuo na Vest Hemovu odbranu, Kresvela (5,1) pre svega. On ima već 3 asistencije i na prekidima je. Naravno tu je i Antonio (6,2) ukoliko se oporavi na vreme. Ako i dalje bude povređen, samo Kresvel kod Vest Hema. Kod Junajteda, Bruno (10,5) naravno i možda novajlija Teles (5,5) koji će da uskoči umesto Šoa koji je mesec dana OUT. I koji treba da je jako ofanzivan. Sa Vest Bromom i Sotonom bih se usudio možda ići i sa Rašfordom ili Marsijalom, jer mi te tekme obećavaju golove. Ali na duže samo Bruno.

To su opcije sa dobrim rasporedom, što se tiče lošeg rasporeda, tu je najbitnije malo da pričamo o Totenhemu. Pevci imaju baš paklen raspored, ali to nikako ne znači da treba da prodajemo njihove opcije tj. Kejna i Sona. Ok, tačno je da je puno da imamo obojicu, ako već imamo obojicu ostavljamo Kejna (koji je u životnoj formi).  Samo ću reći da je Son u svim takmičenjima na poslednje 4 utakmice koje je počeo sa Sitijem dao 4 gola, samo kažem. 🙂 Sa jačim ekipama će više do izražaja doći Totenhemova igra na kontre.

To bi bitlo to uktratko, sačekajte da se svi vrate u klubove pa da vidimo ko je zdrav, ko povređen, ko pozitivan…nigde ne žurite sa transferima.

Sretnoooo!!!

Zdrale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here