Fantazi menadžer – Izbor kapitena 15. kolo

0
1075
kevin de brujn i pep gvardiola
Foto: Twitter/@ManCity

Penal u najavi, realno ovo kolo imamo Salaha koji odskače od ostatka, pogotovo nakon prošlonedeljnog nastupa kada je za 30 minuta dao dva gola i upisao asistenciju.

Tako da krećemo odmah od njega, jer je on očigledan kandidat broj jedan.

Mo Salah – kući sa Vest Bromom

Prvo, Salah je u dobro formi, drugo protivnik je po mer,i i treće igre se na Anefildu pred publikom (malobrojnom ali i to je nešto) i još na sveti dan “Boxing Day”. Prosto se sve poklopilo. Ovde aposlutno nema potrebe za nekim dubljim analizama jer je sve ostalo suvišno i gubljenje vremena. Jedina napomen je da je VBA promenio trenera i umesto Bilića je došao Big Sem, ali on se na dabiju sa Vilom nije proslavio (0:3), pa kontam da neće puno bolje ni na Enfildu proći. Salah je odmoren, protiv Palasa samo 30 mininuta igrao, tako da svež ulazi u ovaj meč. Do sada je Mo igrao dve utakmice sa Vest Bromom i dao je jedan gol. Po meni nema potrebe dalje tražiti. Ako imate Salaha u ekipi prosto je ludost da vam on ne bude kapiten.

mo salah
Photo: Twitter/LFC

Bruno Fernadeš –  na strani sa Lesterom

Ozboljno dobar meč je odigrao Junajted sa Lidsom, dali šest, a mogli bar 10. Ovo je ozbiljan bust celoj ekipi za nastavak sezone, a znamo kako Junjated može biti ubitačan u napadu. Prošle sezone su to pokazali i ove u par navrata. Vrlo je moguće da ćemo već od janura pričati o duplom napadu Junajteda kao must have. A do tada je Bruno taj koji je must have. Omanuo je prošlo gotovanje kad su dali Šefildu tri komada, ali to je bio samo loš dan. Na koji smo već zaboravili nakon nedelnjog nastupa gde je dao dve gola i ima jednu asitenciju. Junajted je idalje impresivan na strani sa šest pobeda i 19 datih golova, oni su na pet utakmica dali po tri gola i na jedoj četiri gola. Neverovatno su efikasni na strani. Dok je Lester dosta slabiji kući, ima četiri poraza i 10 primljenih golova. Bruno je igrao jedan meč sa Lesterom i dao je jedan gol. Iskreno, ni Bruno nije loš kandidat, čak šta više. Ali meni je Mo ispred. Bruno je uz Slaha definitivno must have.

Ovo su dva top kandidata, stim što ja dajem predost Slahu, videli smo kako je Lester neočekivano sačuvao clean sheet sa Totenhemom.

Posledja 4 kolaBrunoSalah
Dodira u zadnjoj 1/3 terena94127
Kreirane šanse (velike šanse)14(2)3(2)
Dodiri u 16 m622
Šutevi na gol (u okvir gola)10(4)12(10)
Šutevi  iz 16 m47
XG očekivani golovi1,261,74
Kvota da daje gol na utakmici2,61,35

Pored ovog dvojca, izdvojio bi još meč Siti vs Nukastl.

Ovaj meč izdvajam jer dosta podseća na meč Sitja sa Barnlijem, na izgled gosti su tvrd i nezgodan protovnik ali…

Ovaj H2H nije toliko ubedljiv kao sa Barnlijem, ali kao što vidite nije strano Sitiju da da 4, 5 pa čak i 6 komada Njuki na svom stadionu. Dakle na ovih sedam mečeva u PL, namajnje što su dali na jedom meču je dve. A relano, to nije upošte loše, jer da vam neko kaže da će ti ekipa za koju ti igra kapiten dati najmanje dva gola, prihvatio bi oberučke. Ali vrlo verovatno će se ovo zvršiti i sa više od dva gola u mreži Njuke.

Ovde naravno moram spomenti KDB koji je ključni Sitijev igrač i nezamenjiv je, tako da je on svakako dobar izbor. KDB je nekako odličan na oko, uvek je opasan ali nikako da to realizuje. Jedostavno, kad gledaš tekmu vidiš da sve počinje od njega, vidiš da mu je svaki pas dobar, vidiš da se na svakoj utakmicu najde u 2-3 odlične šanse. Ali nikako neki bodovi da se izrode iz toga. KDB iz sedam utakmica sa Njukom ima dva gola i pet asistencija.

A drugi izbor je ujedno i potez ludaka, Serhio Aguero.

Tekst je pisan u sredu i sve što znam je da je Aguero ušao u 75min u liga kupu sa Arsenalom i zamenio Žezusa. Da je Žezus upitan zbrog problem sa zubima i da je Aguero u poslednjih osam kola u PL na terenu proveo 14 minuta. Ima problema sa povredom, pa onda i smrt Maradone, sve se to poklopilo i jasno je da Kun nije 100% spreman i upitno je da li će i koliko igrati za vikend. Ali kad kažez Aguero pomisliš na Njukastl, kad kažeš Njukastl pomisliš na Aguera. Kun je dao Njuki na 11 mečeva 15 golova uz 4 asistencije. Davao im je i po 5 komada na meču. Tako da ako počne Kun je top izbor, ali zato je tu to “AKO” i zato je ovo POTEZ LUDAKA!

Razmlislite šta i kako, pogledajte se u ogledalo pa ako ste dovoljno ludi, izvolite… kako god puno sreće svima.

Zdrale

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here